Пляцок з вишнями “Мальви”

Інгредієнти:

Тісто
маргарин 200 г
сметана 1 скл.
жовтки 6 шт..
мука 3,5 скл.
Вишнева начинка
вишні у власому соку 0,5 л.
кисіль вишневий 2 п.
білки 4 шт.
цукор 6 ст.л.
Макова начинка
білки 2 шт.
цукор 3 ст.л.
мак 1  скл.
крохмаль 1 ч.л.
Крем
молоко 3 скл.
пудинг ванільний 3 уп.
цукор 1 скл.
масло 300 г

Цього року у мене залишилось ще багто вишень у власному соку. Тому на свята вирішила спекти пляцок з вишнями. Думала-гадала, який би рецепт пляцка вибрати… Щоб і смачно, і гарно, і недорого. ))) Так і натрапила  в одній кулінарній брошурі на пляцок “Мальви”. В ньому слойоне тісто, ніжний заварний крем, вишні з рожевою пінкою та макова начинка. Дуже ніжно та гармонійно. Пляцок високий і яскравий, в розрізі виглядає шикарно! Саме те, що треба для святкового столу. Дітям дуже сподобались яскраві кольори пляцка, тому розійшовся він моментально. Хороший рецепт. Рекомендую.

Як приготувати 

Форма 25*35 см

Слойоне тісто.  200 г маргарину, 1 скл. сметани, 6 жовтків, 3,5 – 4 скл. муки. 

Маргарин розтопити, додати жовтки і сметану, перемішати все до однорідності. Всипати муку і замісити еластичне тісто. Поділити на 6 рівних частин та залишити у холоді на 1-2 год.

Корж з вишнями. 2 білки збити у піну, додати 3 ст.л. цукру і збивати ще, доки цукор не розчиниться, в густу піну. Додати 1 вишневий кисіль, перемішати міксером. 

1 частину тіста тоненько розкачати, викласти у форму, проколоти виделкою, щоб не піддувалось. Далі викласти білки, розподілити рівномірно. Вишні відцідити від соку та викласти половину вишень на білки. Прикрити другою частиною тіста,  “прищіпити” краї, зверху знову обережно прококлоти виделкою. Випікати при темп. 200 гад. 30 хв, доки корж злегка підрум”яниться.

Так само випікаємо ще один корж з вишневою начинкою.

Корж з маком.  1 скл маку перемолоти, запарити, остудити. 2 білки збити з 3 стл.л. цукру в густу піну. Додати 1 ч.л. крохмалю, перемішати.  З”єднати білки з маком, обережно перемішати.

Розкачуємо ще одну частину тіста, викладаємо в бритванку, поколюємо виделкою, викладаємо макову масу, накриваємо останньою частино тіста, знову проколюємо виделкою. Випікаємо так само, як і корж з вишнями.

Крем. 3 скл. молока, 3 ванільних пудинги, 1 скл. цукру, 300 г масла.

Зварити пудинг. Для цього, в 1 скл молока розчинити вміст 3-х пакетів пудинга. До решти молока додати цукор, та поставити, щоб закипіло. Коли молоко закипить, тонкою цівкою влити у нього молоко з пудингом, помішуючи до загустіння(1-2 хв). Зняти з вогню, остудити. М”яке масло збивати, по ложці додаючи пудингову масу.

Збираємо пляцок: корж з вишнями – крем – корж з маком – крем – корж з вишнями – крем.

Зверху посипати пляцок кокосовою стружкою рожевого кольору.

0/5 (0 Reviews)