Пляцок з вишнями “Тюльпан”

Інгредієнти:

Горіховий бісквіт
яйця 6 шт.
цукор 6 ст. л.
борошно 6 ст.л.
горіхи грецькі 0,5 скл.
цукакти 30 г
розпушувач 1 ч.л.
Вишневе желе
вишні у власному соку 0,5 л
вода 500 мл
вишневе желе 3 п.
Коричневі коржі
маргарин 250 г
цукор 1 скл.
яйця 6 шт.
амоній 1 ч.л.
молоко 1 ст.л.
борошно 1 скл.
какао 2 ст.л.
Крем
сметана 800 г
варена згущенка 250 г
шоколад 100 г
желатин 25 г
вода 0,5 скл.
шоколадна крихта 50 г
Глазур
шоколад 100 г
молоко 2 ст.л.

У мене сьогодні рецепт ніжного, м”якенького, соковитого та з кислинкою пляцка “Тюльпан”! Повітряний горіховий бісквіт чудово поєднується з вишнями та вишневим желе. А крем…справжня смакота! Це ніжне вершкове суфле з присмаком “Іриски”.  “Родзинкою” цього галицького пляцка є те, що до крему входить підсмажена бісквітна крихта та шоколад. Це надає цікавого вигляду в розрізі, та оригінального смаку. Щодо цитрусових цукатів, то рекомендую їх додати до бісквіту обов”язково! Як приготувати цукати в домашніх умовах можна подивитись тут : http://www.home-recipes.com.ua/recipes/open/cukati–shvidkij-recept.html.  Пляцок “Тюльпан” дуже добре підходить для декорування на День Народження чи інші свята. А ось і рецепт пляцка від з фото та відео.

Як приготувати

Форма 25*35 см. Пляцок висотою 8-9 см та вагою приблизно 3,5 – 4 кг .

Гріховий бісквіт. 6 яєць, 6 ст.л. цукру, 0,5 скл. горіхів, 30 г цукатів, 6 ст. л. (300 г) борошна, 1 ч.л. порошку до печива.

Білки збити, додати цукор, збиту в густу піну. Додати жовтки, збити. Додати різані грецькі горіхи, цукати, борошно та розпушувач. Обережно перемішати. Викласти у застелену форму, випікати при темп. 190 град. 45 хв. Остудити, ложкою вийняти серединку з бісквіта. Половину крихт підсмажити. Другою половиною можна прикрасити пляцок(у мене все з”їли в мить!)

Вишневе желе. 250 мл соку від вишень + 500 мл води закип”ятити. Всипати 3 п. вишневого желе, розчинити, остудити до гелеподібної консистенції. На горіховий бісквіт викласти вишні та вишневе желе. Залишити в холодильнику для застигання на 1 год.

Коричневі коржі. 250 г маргарину, 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 ч.л. амонію, 1 ст. л. молока, 1 скл. (200 г) борошна, 2 ст.л. какао.

М”який маргарин збити з цукром. По одному додати яйця, збиваючи масу. Амоній розчинити в молоці та додати до тіста. Додати борошно та какао і замісити тісто. Спекти 2 коржі. Випікати при температурі 190 град. 40 хв.

Крем. 800 г сметани, 100 г шоколаду, 50 г шоколадної крихти, 250 г вареної згущенки, 25 г желатину.

400 г сметани+250 г вареної згущенки + 100 г шоколаду підігріти, щоб шоколад розчинився і маса стала однорідною. Остудити. Збити ще 400 г сметани, додаючи масу зі згущенкою. Розчинити 25 г желатину у 0,5 скл. кип”ятка, остудити та додати до крему. Розділити крем на 2 ч. До однієї частини додати підсмажені крихти з бісквіту та шоколадну крихту ( можна замінити потертим шоколадом чи шоколадними краплями), перемішати.

Збираємо пляцок. Пам”ятаємо, що пляцок  потрібно швидко перекласти, бо крем на желатині швидко застигає.

Коричневий корж – крем без крихіт – горіхвий бісквіт з желе – крем з крихтами  – коричневий корж. Зверху полити пляцок шоколадною глазур”ю та прикрасити за бажанням. У мене на фото сушені вишні, настояні на горілці та крихти з білого шоколаду.

0/5 (0 Reviews)