Інгредієнти:
Горіховий бісквіт | |
---|---|
яйця | 6 шт. |
цукор | 6 ст. л. |
борошно | 6 ст.л. |
горіхи грецькі | 0,5 скл. |
цукакти | 30 г |
розпушувач | 1 ч.л. |
Вишневе желе | |
вишні у власному соку | 0,5 л |
вода | 500 мл |
вишневе желе | 3 п. |
Коричневі коржі | |
маргарин | 250 г |
цукор | 1 скл. |
яйця | 6 шт. |
амоній | 1 ч.л. |
молоко | 1 ст.л. |
борошно | 1 скл. |
какао | 2 ст.л. |
Крем | |
сметана | 800 г |
варена згущенка | 250 г |
шоколад | 100 г |
желатин | 25 г |
вода | 0,5 скл. |
шоколадна крихта | 50 г |
Глазур | |
шоколад | 100 г |
молоко | 2 ст.л. |
У мене сьогодні рецепт ніжного, м”якенького, соковитого та з кислинкою пляцка “Тюльпан”! Повітряний горіховий бісквіт чудово поєднується з вишнями та вишневим желе. А крем…справжня смакота! Це ніжне вершкове суфле з присмаком “Іриски”. “Родзинкою” цього галицького пляцка є те, що до крему входить підсмажена бісквітна крихта та шоколад. Це надає цікавого вигляду в розрізі, та оригінального смаку. Щодо цитрусових цукатів, то рекомендую їх додати до бісквіту обов”язково! Як приготувати цукати в домашніх умовах можна подивитись тут : http://www.home-recipes.com.ua/recipes/open/cukati–shvidkij-recept.html. Пляцок “Тюльпан” дуже добре підходить для декорування на День Народження чи інші свята. А ось і рецепт пляцка від з фото та відео.
Як приготувати
Форма 25*35 см. Пляцок висотою 8-9 см та вагою приблизно 3,5 – 4 кг .
Гріховий бісквіт. 6 яєць, 6 ст.л. цукру, 0,5 скл. горіхів, 30 г цукатів, 6 ст. л. (300 г) борошна, 1 ч.л. порошку до печива.
Білки збити, додати цукор, збиту в густу піну. Додати жовтки, збити. Додати різані грецькі горіхи, цукати, борошно та розпушувач. Обережно перемішати. Викласти у застелену форму, випікати при темп. 190 град. 45 хв. Остудити, ложкою вийняти серединку з бісквіта. Половину крихт підсмажити. Другою половиною можна прикрасити пляцок(у мене все з”їли в мить!)
Вишневе желе. 250 мл соку від вишень + 500 мл води закип”ятити. Всипати 3 п. вишневого желе, розчинити, остудити до гелеподібної консистенції. На горіховий бісквіт викласти вишні та вишневе желе. Залишити в холодильнику для застигання на 1 год.
Коричневі коржі. 250 г маргарину, 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 ч.л. амонію, 1 ст. л. молока, 1 скл. (200 г) борошна, 2 ст.л. какао.
М”який маргарин збити з цукром. По одному додати яйця, збиваючи масу. Амоній розчинити в молоці та додати до тіста. Додати борошно та какао і замісити тісто. Спекти 2 коржі. Випікати при температурі 190 град. 40 хв.
Крем. 800 г сметани, 100 г шоколаду, 50 г шоколадної крихти, 250 г вареної згущенки, 25 г желатину.
400 г сметани+250 г вареної згущенки + 100 г шоколаду підігріти, щоб шоколад розчинився і маса стала однорідною. Остудити. Збити ще 400 г сметани, додаючи масу зі згущенкою. Розчинити 25 г желатину у 0,5 скл. кип”ятка, остудити та додати до крему. Розділити крем на 2 ч. До однієї частини додати підсмажені крихти з бісквіту та шоколадну крихту ( можна замінити потертим шоколадом чи шоколадними краплями), перемішати.
Збираємо пляцок. Пам”ятаємо, що пляцок потрібно швидко перекласти, бо крем на желатині швидко застигає.
Коричневий корж – крем без крихіт – горіхвий бісквіт з желе – крем з крихтами – коричневий корж. Зверху полити пляцок шоколадною глазур”ю та прикрасити за бажанням. У мене на фото сушені вишні, настояні на горілці та крихти з білого шоколаду.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!