Новий пляцок «Золото Карпат»

Інгредієнти:

Для тіста
маргарин 250 г
мука 3,5 скл
порошок до печива 1 п
жовтки 8 шт
цукор 1 скл
сметана 4 ст.л.
Для безе на 1 корж
білки 4 шт
цукор 3/4 скл
какао 1,5 ст.л.
крохмаль 1 ст.л.
арахіс смажений 4 ст.л.
Шоколадний прошарок
шоколад 200 г
молоко 5 ст.л.
арахіс подрібнений 150 г
Для крему
згущене молоко варене 400 г
масло 200 г

Новий пляцок «Золото Карпат». Рецепт з покроковими фото

У мене знову новий пляцок. Перед Новорічними і Різдвяними святами є натхнення спекти щось нове. От захотілось чогось такого шоколадно-горіхового, крихкого. У цьому пляцку вирішила поєднати пісочні коржі, арахіс, шоколад, бізе та згущенку. Мені сподобалось. Насичений смак горіхів і згущенки добре підходить до легкого присмаку шоколаду та крихкості безе. Цей новий пляцок вийшов високим, смачним та багатим. Добре підійде для Різдвяної випічки. Спробуйте мій новий рецепт. Чекаю Ваших вражень в коментарях.))

Як приготувати

Тісто. Маргарин посікти з мукою + порошок до печива. Додати жовтки, цукор, сметану. Замісити тісто(має трохи прилипати до рук). Поставити у холод на 2 год. Розділити на 3 частини.

Одну частину розкачати, викласти у форму.

Безе. 4 білки збити до густої піни, поступово додати цукор, ще збивати, поки цукор розчиниться ( хвилин 10). Додати какао, крохмаль. Збити на низьких обертах міксера.

Збиті білки викласти на тісто. Посипати 4 ст.л.(50 г) смаженого арахісу (не дрібнити, має бути половинками). Випікати при температурі 160 градусів 1,5 години. Безе має підсушитись.

Так само робимо ще одну частину тіста і решту білків.

 Отже два коржі печемо з безе. Третій- без нічого. Тісто викладаємо у форму і випікаємо при 190 градусів 30 хв.

Шоколадний прошарок. 100 г арахісу посмажити, подрібнити ( для цього я кладу арахіс у целофановий кульок і притискаю качалкою). У антипригарну каструлю викласти шоколад, додати молоко, поставити на маленький вогонь. Нагріти до гарячого, постійно помішуючи, щоб молоко з’єдналось з шоколадом. Зняти з вогню, додати арахіс, перемішати. Поки ще тепле, викласти на корж без бізе, рівномірно розпреділити ложкою. Охолодити.

Крем. Згущену збити з м’яким маслом. У цьому кремі згущенки набагато більше масла, що робить його рідшим. Це потрібно для того, щоб змягчити коржі, які підсушуються разом з бізе.

Збираємо пляцок : корж з Бізе – ½ крему зі згущенкою – корж з шоколадним прошарком – ½ крему  – корж з бізе ( бізе до верху, як на фото) – шоколадна помадка ( тут рецепти). Шоколадною помадкою поливаємо частково, бо інакше безе змякне.

Залишаємо пропитатись на 12 год. Смачного!

 

 

 

0/5 (0 Reviews)