Пляцок “Зуби Негра”

Інгредієнти:

Тісто 
яйця 6 шт.
цукор 1 скл.
борошно 2 скл.
амоній 3 ч.л.
оцет 1 ст.л.
какао 3 ст.л.
маргарин 250 г
ванільний цукор 12 г
Крем
масло 300 г
мак 150 г
молоко 2 скл.
цукор 1 скл.
манка 3 ст.л.
банани 2 шт.
Додатково
зефір 7-8 шт.
Глазур
шоколад 100 г
молоко 2 ст.л.

Пляцок “Зуби Негра” популярний на Західній Україні вже давно. В деяких регіонах його називають також “Посмішка негра” чи “Усмішка африканця”.  Пухкі коржі з какао, масляний крем з маком та, характерний саме для цього пляцка – зефір. Завдяки зефіру, в розрізі пляцок справді нагадує зуби.))) Я пекла такий торт з зефіром вже багато разів. Це один з моїх Різдвяних пляцків. І хочу запропонувати свій варіант даного рецепту, який дещо відрізняється від класичного. Тісто готую  відразу для двох коржів, що економить час та чистий посуд)). Також, крем у мене трішки інший, ніжніший та ароматніший, завдяки банану. Ось рецепт з фото та відео пляцка.

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто. Яйця збити з 1 скл. цукру + 1 п. ванільного цукру. Додати м”яке масло та збити до однорідності. Додати 3 ч.л. харчового амонію, погашеного 1 ст. л. оцту., перемішати. Додати борошно та какао. Замісити тісто міксером. Викласти 1/2 тіста у застелену пергаментом форму та випікати при темпратурі 190 град. 50 хв. Спекти таких два коржі.

Крем. 150 г маку змолоти в кавомолці та залити 1 скл. гарячого молока. Перемішати, накрити кришкою та остудити. Додати 0,5 скл. цукру та перемішати. Зварити манну кашу з 1 скл. молока, 3 ст.л. манки без “чубка” та 0,5 скл. цукру. Накрити кришкою та остудити. М”яке масло збити, по ложці додаючи манку. Додати 2 потертих банани, перемішати. Додати макову начинку та збити все разом.

Збираємо пляцок. Корж з какао – 1/2 крему – половинки зефіру – 1/2 крему – корж з какао. У зефіру бажано відрізати гострі “вершечки”, щоб легше було змащувати кремом та пляцок був рівніший.

Змастити пляцок шоколадною помадкою, за бажанням посипати кондитерською посипкою. Залишити застигати на кілька годин в холодному місці.

0/5 (0 Reviews)