Інгредієнти:
яйця | 3 шт. |
цукор | 1 скл.+ 4 ст.л. |
маргарин | 250 г |
кефір | 8 ст.л. |
мука | 4 скл. |
розпушувач | 12 г(1п) |
манка | 3 ст.л. |
какао | 2 ст.л. |
ваніль | 1 п. |
цукати | 50 г |
сливи | 1000 г |
Пляцок зі слив є також ізюминкою осіннього сезону. Дуже люблю його пекти на свяо Спаса, коли саме досигають сливи. Все робиться дуже швидко, чим і вигідні такі рецепти пляцків. Сливи дають соковитість, а апельсинові цукати доповнюють своїм цитрусовим смаком. Пляцок зі слив простий, економний, великий. Вдається практично завжди.
Як приготувати
Маргарин посікти з мукою + порошок до печива. Додати яйця, цукор, сметану. Замісити не густе тісто. 2/3 тіста викласти у форму. Посипати 2-3 ст.л. манки та 2 ст.л. какао. Викласти сливи половинками она біля одної. Посипати все цукром( 3-5 ст.л.+ 1 п. ванільного цукру). Викласти цукати. До 1/3 тіста додати ще 0,5 скл. муки. Вимісити. Розкачати товщиною 0,5 см. Формочкою для печива вирізати невеликі шматочки( квітки, листочки, кружечки і т.п.). Викласти на на сливи, впритул один біля одного.Випікати пляцок зі слив при температурі 190-200 град 1 год-1 год 20 хв, поки підрум”яниться. Готовий пляцок посипати цкром-пудрою
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!