Пляцок зі слив з пудингом

Інгредієнти:

яйця 3 шт.
маргарин 1 п.
цукор 1 скл.
мука 2 скл.
порошок до печива 1 п.
Для начинки
пудинг ванільний 1 п.
пудинг сметанковий 1 п.
сливи 1 кг
манка 2 ст.л.
молоко 3 скл.
цукор 3 ст.л.

Недавно спробувала новий рецепт пляцка зі слив з пудингом. Раніше такого не зустрічала. Вийшло дуже смачно, соковито та апетитно. Тому одразу ж поспішаю поділитись цим рецептом пляцка, поки ще не закінчились сливи. Пляцок на смак ніжний, пудинг у ньому схожий на суфле. Рецепт справді  цікавий та оригінальний, варто спробувати!

 

Як приготувати

Форма 25*35 см

Маргарин посікти з мукою та порошком до печива. Додати яйця, цукор і муку. Замісити досить густе тісто. Поділити на 2 частини – 60% і 40%. Меншу частину помістити у холодильник. Більшу частину тіста розкачати і викласти у форму. Зробити з тіста бортики висотою 2 см. Посипати манкою.

Сливи почистити від кісток, порізати четвертинками. Викласти у форму на тісто,  щільно одна біля одної. Посипати сливи цукром. 

Приготувати пудинг. Для цього закип”ятити 2 скл. молока + 3 ст.л. цукру. Окремо розчинити 2 п. пудинга(ванільний і сметанковий) у 1 скл. молока. Тонкою цівкою влити розчинений пудинг у кипляче молоко з цукром. Швидко перемішати, маса загусне. Зняти з вогню. Гарячою масою рівномірно полити сливи на тісті. 

Решту тіста потерти на крупній терці поверх пудинга. Випікати пляцок при температурі  200 град. С 1 год, поки підрум”янится. Остудити. Залишити в холодильнику щонайменше на 3 год. Подавати холодним.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)