Інгредієнти:
яйця | 3 шт. |
маргарин | 1 п. |
цукор | 1 скл. |
мука | 2 скл. |
порошок до печива | 1 п. |
Для начинки | |
---|---|
пудинг ванільний | 1 п. |
пудинг сметанковий | 1 п. |
сливи | 1 кг |
манка | 2 ст.л. |
молоко | 3 скл. |
цукор | 3 ст.л. |
Недавно спробувала новий рецепт пляцка зі слив з пудингом. Раніше такого не зустрічала. Вийшло дуже смачно, соковито та апетитно. Тому одразу ж поспішаю поділитись цим рецептом пляцка, поки ще не закінчились сливи. Пляцок на смак ніжний, пудинг у ньому схожий на суфле. Рецепт справді цікавий та оригінальний, варто спробувати!
Як приготувати
Форма 25*35 см
Маргарин посікти з мукою та порошком до печива. Додати яйця, цукор і муку. Замісити досить густе тісто. Поділити на 2 частини – 60% і 40%. Меншу частину помістити у холодильник. Більшу частину тіста розкачати і викласти у форму. Зробити з тіста бортики висотою 2 см. Посипати манкою.
Сливи почистити від кісток, порізати четвертинками. Викласти у форму на тісто, щільно одна біля одної. Посипати сливи цукром.
Приготувати пудинг. Для цього закип”ятити 2 скл. молока + 3 ст.л. цукру. Окремо розчинити 2 п. пудинга(ванільний і сметанковий) у 1 скл. молока. Тонкою цівкою влити розчинений пудинг у кипляче молоко з цукром. Швидко перемішати, маса загусне. Зняти з вогню. Гарячою масою рівномірно полити сливи на тісті.
Решту тіста потерти на крупній терці поверх пудинга. Випікати пляцок при температурі 200 град. С 1 год, поки підрум”янится. Остудити. Залишити в холодильнику щонайменше на 3 год. Подавати холодним.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!