Польський пляцок “Опіум”

Інгредієнти:

Бісквіт з какао
яйця 4 шт.
цукор 0,5 скл.
мука 3 ч.л.
порошок до печива 1 ч.л.
какао 3 ст.л.
Безе
білки 4 шт.
цукор 1 скл.
крохмаль 1 ст.л.
Крем
молоко 1 скл.
кава розчинна 2 ч.л.
жовтки 4 шт.
цукор 1 скл.
масло 250 г
мак 4 ст.л.
Поспішаю поділитись із Вами новими рецептами пляцків, які пекла на Рздво. Один із них – це польський пляцок “Опіум”. У ньому бісквітні коржі з какао, безе та оригінальний кавовий крем з маком, завдяки якому, напевне, цей пляцок так і назвали. Дуже смачний пляцок! Моїм дітям він сподабався найбільше з усієї цьогорічної різдвяної випічки. Високий, пухкий та гарний. Варто спробувати цей рецепт пляцка.

Як приготувати

Фома 25*35 см. Бісквіт з какао. (На 1 корж). 4 білки збити з 0,5 скл цукру, додати 4 жовтки, збити, додати 3 ст.л. муки + 1 ч.л. порошку до печива, 3 ч.л. какао та перемішати все до однорідності. Вилити тісто у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 200 град 30 -40 хв. Бізе. 4 білки збити до піни, додати 1 скл цукру і бивати ще 10 хв, доки піна не стане густою та однорідною. Додати 1 ст.л. крохмалю, перемішати. Викласти у форму, застелену пергамнтом. Випікати при температурі 140-150 град 3 год. Духовку не відкривати, щоб білки не “впали”. Крем. 1 скл. молока закип”ятити з 2 ч.л. розчинної кави, остудити. 4 жовтки збити з 1 скл. цукру до розчинення цукру, додати 1 ст.л. крохмалю, збити. З”єднати каву з жовтками, перемшати до однорідності. Поставити цю масу на маленкий вогонь і нагрівати, часто помішуючи, поки не почне густішати. Не дайте скипіти! Остудити. Збити з 250 г м”якого масла, вкінці додати 4 ст.л. сухого меленого маку. Зверху пляцок полити шоколадною помадкою. Смачного!
0/5 (0 Reviews)