Польський сирник рецепт

Інгредієнти:

Тісто
борошно 3 скл.
розпушувач 2 ч.л.
маргарин 250 г
цукор 1 скл.
яйця 4 шт.
какао 2 ст.л.
Сир
сир 2 кг
масло 200 г
цукор  2 скл.
яйця 8 шт.
лимонна цедра з 0,5 шт.
ванільн. пудинг 2 уп.

Сьогодні у мене дуже смачний рецепт польського сирника. Пляцок досить простий у приготуванні, інгредієнти доступні та не вибагливі. Але виглядає цей сирник оригінально. Світле та темне пісочне тісто гарно перепілтаються між собою та надають цьому пляцку цікавого та яскравого вигляду в розрізі. А найбільше мені подобається сирна маса. Ну дуже ніжна, повітряна, запашна. Польський сирник виходить високий, ситний, гарний та дуже смачний!

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто. Борошно + порошок до печива посікти з маргарином. Додати цукор, яйця та замісити густе тісто. Розділити його на 2 частини. До однієї частини додати какао та перемішати. Розділити світлу та темну частини тіста ще на 2 ч. Тобто, має утворитись 4 рівних частини тіста: 2 свілих та 2 темних. Покласти їх у морозилку на 1 год.

Сирна маса. Сир змолоти блендером. М”яке масло збити. Додати цукор, збити.  По одному додати 8 жовтків, збиваючи.  З”єднати з  меленим сиром, перемішати. Додати цедру з 1/2 лимона. Окремо збити 8 білків  з 1 скл. цукру в густу піну.  Додати до сирної маси. Обережно перемішати ложкою. Додати 2 уп. ванільного пудинга. Збити міксером.

У застелену форму потерти 1 ч. білого тіста. Потім потерти 1 ч. темного тіста. Тоді викласти сирну масу. На неї знову потерти світле та темне тісто. Випікати пляцок при температурі 200 градусів 1 год. Остудити у формі. Гарячий сирник виймати не можна – поламається. Спочатку остудити – потім виймати!

Ось і весь рецепт! Смачного!

5/5 (2 Reviews)