Салат на зиму з помідорів та ізюму

Інгредієнти:

На 8-10 банок 0,5л
помідори 5 кг
цибуля 10 шт.
ізюм 300 г
часник 1 гол.
сіль 5 ч.л.
перець чорний 1 ч.л.
перець червоний 2 ч.л.
паприка 2 ч.л.
карі 2 ч.л.
оцет 300 г
цукор 400 г

Цього року робила новий салат на зиму з помідорів та ізюму. Рецептом поділилась моя колега по роботі. В нашому жіночому колективі цей рецепт салату розлетівся дуже швидко ще минулого року. Всім сподобався, а цьогоріч я теж приготувала його, спробуйте і Ви! Такий салат на зиму виходить зовсім не схожий на інші. Він пікантний на смак, завдяки досить великій кількості різних спецій у рецепті. Тут є карі, перець, паприка та ін. Також цей салат має солодкуватий присмак, який додає ізюм. Дійсно дуже смачний! Особливо для любителів гострого!

Як приготувати

5 кг помідорів залити кип”ятком на кілька хвилин, зняти шкіру. Порізати помідори “дольками” на 2- 4 частини, залежно від розміру самого помідора. Ріжемо крупні шматочки, щоб в прцесі приготування помідори не розварились. 10 цибулин порізати “кубиками”, помажити на олії до золотистого. 300 г ізюму запарити на 20 хв, злити воду. Все з”єднати, вимішати та варити 20 хв. Тоді додати 1 головку часнику( вичавленого), 5 ч.л. солі, 1 ч.л. перцю чорного меленого, 2 ч.л. паприки солодкої меленої, 2 ч.л. червоного перцю меленого(гострого), 2 ч.л. карі, 300 г оцту, 400 г цукру. Варити ще 30 хв, викласти салат у банки, накрити кришками, стерилізувати 20 хв. Закрутити, закутати.

Салат виходить гострий. Я додавала тільки 1 ч.л. гострого перцю, щоб був менш гострий. Помідори краще брати “сливки”, вони м”ясисті та менше розварюються.

0/5 (0 Reviews)