Сипаний пляцок з яблук

Інгредієнти:

борошно 1 скл.
порошок до печива 1 ч.л.
манка 1 скл.
цукор 1 скл.
масло 150 г
яблука 1,5 кг
кориця 1 ч.л.
кокосова стружка 50 г

Скільки різноманітних пляцків з яблук я вже перепекла – і шарлотки, і пісочні, і дріжджові, і слойка… Але цей рецепт мене насправді вразив. Він геніальний! По-перше, тому що швидкий. Ніякого тіста місити не потрібно. Просто змішати сухі інгредієнти і насипати їх у форму))) По-друге, тому що такий яблучний пиріг дуже смачний – крихкі коржі та соковита яблучна начинка … нічого зайвого: смачно і просто! По-третє, це економно. В даному рецепті пляцка нема навіть яєць! Насипний пляцок з яблук – справжня знахідка для будь-якої господині. Захотілось смачненького – обов”зково спробуйте сипаний пляцок! На приготування його насправді потрібно не більше 10 хв (без часу випікання).

Як приготувати

Форма d 24 см.

Змішати борошно, порошок до печива, манку та цукор. Половину цієї суміші насипати у застелену пергаментом форму. Увага! Форму обов”язково застеляти, бо прилипне. Повер сухої суміші нарізаємо половину (75 г) масла тонкими скибками. Можна замінити маргарином. Тепер викладаємо потерті яблука. Яблука можна не терти, а тоненько нарізати. Посипати корицею. Далі викладаємо другу половину сухої сумші і знову нарізаємо поверх неї решта масла. Посипаємо зверху кокосовою стружкою (не обов”язково). Випікаємо приблизно 40 хв, при 200 град, доки пляцок не підрум”яниться. Ось і все! Яблучна шарлотка готова!

Навіть не віриться, що з цього рецепту вийде щось путнє)))А Ви спробуйте! Смакота!

0/5 (0 Reviews)