Які послуги надаються в наркологічній лікарні

Наркоманія – складна хвороба, з якою дуже важко впоратись, коли цього не бажає сам пацієнт. Саме з цим завжди доводиться найважче, нелегко запевнити людину в тому, що вона є залежною і потребує допомоги. Дуже рідко хто погоджується звертатись до лікаря, а тим більше лягати у стаціонар для довгого лікування. Але без кваліфікованої допомоги залежний від наркотичних засобів скоро втрачає свою особистість і швидко помирає. Тому ігнорувати його стан ніяк не можна.

Для лікування найкраще звертатись у професійні реабілітаційні центри та клініки. Це лікувальні заклади, де надається повний комплекс послуг із боротьби з пагубними залежностями. Терапія має передбачати індивідуальний підхід, а саме, окрему роботу із кожним пацієнтом. Усі випадки розглядаються окремо один від одного, адже причини, що привели до залежності, різні.

Як правильно вибрати клініку

Є декілька моментів, на які варто звернути увагу, обираючи наркологічний диспансер Велике значення має збереження анонімності. Це основна причина, через яку наркомани відмовляються звертатися до наркологів у державних установах. Там потрібно ставати на облік, а отже, офіційно визнавати себе залежним. Натомість, гарна приватна клініка не має такої вимоги. Отже, після вилікування можна продовжити звичайне, просте життя, влаштуватись на роботу.

Найкращим є лікування саме на базі приватної клініки. Можна звертатись і у державні установи, але там терапія є дуже далекою від поняття досконалості. Держава не виділяє багато коштів для боротьби із наркоманією, тому хворі знаходяться на не дуже гарному утриманні. Часто лікарі державних установ застосовують застарілі та неефективні методи.

Які головні переваги приватних клінік

Саме туди рекомендовано звертатись, якщо хочеться позбутися залежності назавжди. Переваг у приватних клінік безліч:

  • індивідуальний підхід. Лікарі завжди дбайливо ставляться до пацієнта та ретельно оцінюють стан кожної окремої людини;
  • анонімність. Це важливий момент, адже ніхто не захоче офіційно визнати себе наркоманом, нехай і колишнім;
  • комфортні умови перебування. Це корисно для кожного залежного, адже сприяє швидкому одужанню;
  • ефективність. Часто приватні клініки застосовують сучасні, прогресивні методики, які гарантовано дають найкращі результати.

Таке лікування не безкоштовне, але ніщо не може бути дорожчим за здорове життя без залежностей. Головне – щоб це була професійна наркологічна лікарня.

5/5 (1 Review)