Інгредієнти
- 1 л курячого або яловичого бульйону
- 500 мл світлого пива
- 600 г м'якоті яловичини
- 150 г копченої грудинки або бекону
- 500 г картоплі
- 1 стакан свіжомороженого горошку
- 1 червоний солодкий перець
- 2 великі цибулини
- 2 середні морквини
- 2 черешки селери
- маленький пучок петрушки
- 1 ст. л. борошна
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Наріжте м'ясо середніми кубиками, грудинку або бекон – маленькими кубиками. Очистіть і дрібно наріжте цибулю. Розігрійте толстодонную широку каструлю і обсмажте грудинку в 1 ст. л. оливкового масла, 3-5 хв. Додайте яловичину і обсмажте до рум'яної скоринки. Всипте цибулю, готуйте, помішуючи, 5 хв., Додайте борошно і смажте ще 3 хв. Крок 2
влийте в каструлю трохи пива і добре розмішайте, щоб не було грудок. Додайте решту пиво, доведіть до кипіння і варіть 10 хв. Потім влийте бульйон і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, прикрийте каструлю кришкою і варіть 30 хв. Крок 3
почистіть овочі, що залишилися. Картопля наріжте великими часточками, моркву – товстими кружечками, солодкий перець – квадратиками, селера – скибочками. Покладіть всі овочі в каструлю і продовжуйте готувати ще 30 хв. Крок 4
Всипте зелений горошок, посоліть і поперчіть, варіть 5-7 хв. Дрібно порубати листочки петрушки і додайте в каструлю. Накрийте айнтопф кришкою і залиште на 10 хв.
Якщо ви хочете, щоб страва більше нагадувало рагу, зменшите кількість бульйону. Господині на замітку Батьківщиною цього густого супу-рагу вважається Німеччина, але готують його і в Бельгії, і на півночі Франції. Десь в нього додають м'ясо і квасолю, десь капусту і сосиски, але принцип приготування приблизно однаковий: в висить над вогнем горщик складається все, що знайшлося в домі, і довго гаситься. Виходить відмінна зимова їжа.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!