АЛЬБОНДІГАС із запеченою БАКЛАЖАНАМИ

Інгредієнти

  • цибуля – 4 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • перець чорний мелений
  • паста томатна – 1 ст. л.
  • петрушка нарізана – 1 ст. л.
  • сіль
  • масло рослинне – 4 ст. л.
  • кумін – 1 щіпка
  • баклажан – 3 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • баранина (фарш) – 500 г
  • хліб білий черствий – 1 скибочка
  • мигдаль мелений – 1 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

АЛЬБОНДІГАС із запеченою БАКЛАЖАНАМИ

Розігріти духовку до 180 ° С. Баклажани вимити й обсушити. Зробити на них 2-3 проколу виделкою. Покласти на решітку духовки і запікати 20-25 хвилин, до м'якості. Дати повністю охолонути. Крок 2

АЛЬБОНДІГАС із запеченою БАКЛАЖАНАМИ

Лук очистити і дрібно нарізати. У сотейнику розігріти 1 ст. л. масла і обсмажити цибулю, 6-7 хвилин. Крок 3

АЛЬБОНДІГАС із запеченою БАКЛАЖАНАМИ

Фарш змішати з яйцем, кумином, сіллю, перцем і половиною обсмаженої цибулі. М'ясну масу добре відбити, накрити і поставити в холодильник на 20 хвилин. Крок 4

АЛЬБОНДІГАС із запеченою БАКЛАЖАНАМИ

Часник очистити і подрібнити. Хліб дрібно розкришити. В окремій сковороді розігріти 1 ст. л. масла, обсмажити горіхи, часник і хліб, 5 хвилин. Крок 5

АЛЬБОНДІГАС із запеченою БАКЛАЖАНАМИ

у баклажанів надрізати шкірку, вийняти м'якоть і покласти в сотейник до залишився цибулі. Додати обсмажену горіхову суміш, томатну пасту, сіль і перець. Крок 6

АЛЬБОНДІГАС із запеченою БАКЛАЖАНАМИ

Влити склянку води, накрити кришкою і томити на слабкому вогні 15 хв. Мокрими руками виліпити з м'ясної суміші маленькі фрикадельки і обсмажити в олії до коричневої скоринки, 8-10 хвилин. Додати в сковороду до баклажанів і тушкувати на повільному вогні 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипати фрикадельки петрушкою.

0/5 (0 Reviews)