Інгредієнти
- цибуля – 4 шт.
- яйце – 1 шт.
- перець чорний мелений
- паста томатна – 1 ст. л.
- петрушка нарізана – 1 ст. л.
- сіль
- масло рослинне – 4 ст. л.
- кумін – 1 щіпка
- баклажан – 3 шт.
- часник – 2 зубчики
- баранина (фарш) – 500 г
- хліб білий черствий – 1 скибочка
- мигдаль мелений – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Розігріти духовку до 180 ° С. Баклажани вимити й обсушити. Зробити на них 2-3 проколу виделкою. Покласти на решітку духовки і запікати 20-25 хвилин, до м'якості. Дати повністю охолонути. Крок 2
Лук очистити і дрібно нарізати. У сотейнику розігріти 1 ст. л. масла і обсмажити цибулю, 6-7 хвилин. Крок 3
Фарш змішати з яйцем, кумином, сіллю, перцем і половиною обсмаженої цибулі. М'ясну масу добре відбити, накрити і поставити в холодильник на 20 хвилин. Крок 4
Часник очистити і подрібнити. Хліб дрібно розкришити. В окремій сковороді розігріти 1 ст. л. масла, обсмажити горіхи, часник і хліб, 5 хвилин. Крок 5
у баклажанів надрізати шкірку, вийняти м'якоть і покласти в сотейник до залишився цибулі. Додати обсмажену горіхову суміш, томатну пасту, сіль і перець. Крок 6
Влити склянку води, накрити кришкою і томити на слабкому вогні 15 хв. Мокрими руками виліпити з м'ясної суміші маленькі фрикадельки і обсмажити в олії до коричневої скоринки, 8-10 хвилин. Додати в сковороду до баклажанів і тушкувати на повільному вогні 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипати фрикадельки петрушкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!