ТЕФТЕЛІ З свинини З РИСОМ в соусі

Тефтели зі свинини з рисом в соусі & mdash; ідеальний варіант для затишного сімейного вечері! Ці маленькі круглі котлетки зазвичай подобаються всім, тому ви з задоволенням будете спостерігати, як близькі розправляються з вмістом своїх тарілок. Але щоб зробити традиційну версію страви більш цікавою, ми вирішили начинити тефтелі часником і запекти в сметанному соусі. Вийшло неймовірно смачно! І дуже важливо перед подачею посипати тефтелі з свинини з рисом подрібненою зеленню: в цьому випадку блюдо придбає більш свіжий смак і неповторний пряний аромат. & Nbsp;
& nbsp;

ТЕФТЕЛІ З свинини З РИСОМ в соусі

Інгредієнти < ul>

  • рис – 1/2 склянки
  • коріандр мелений – 1 щіпка
  • яйце (жовток) – 2 шт.
  • свинина (фарш) – 500 г
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> часник – 1 головка

  • чебрець – 2 гілочки
  • сіль
  • цибуля – 2 шт.
  • перець чорний мелений
  • Для соусу

    • борошно – 1 ст. л.
    • цукор – 1 щіпка
    • яйце (жовток) – 2 шт.
    • сметана – 1/2 склянки
    • гірчиця зерниста – 2 ч. л.
    • оцет – 1 ч. л.
    • бульйон курячий – 1 стакан
    • сіль
    • масло вершкове – 50 г

    Покроковий рецепт приготування

    Крок 1

    ТЕФТЕЛІ З свинини З РИСОМ в соусі

    Рис для тефтелей промити і скласти в миску. Залити гарячою підсоленою водою, довести до кипіння і варити 10-12 хвилин, до напівготовності. Злити, дати трохи охолонути. Крок 2

    ТЕФТЕЛІ З свинини З РИСОМ в соусі

    Лук для тефтелей очистити і дрібно нарізати. Чебрець вимити, обсушити й подрібнити. У великій мисці з'єднати фарш з цибулею, рисом, жовтками, коріандром, чебрецем, перцем і сіллю. Готовий фарш добре відбити і сформувати з нього середнього розміру кульки. Крок 3

    ТЕФТЕЛІ З свинини З РИСОМ в соусі

    Часник очистити. Великі зубчики розрізати уздовж навпіл. Вкласти всередину кожної тефтелі по зубчику часнику. Помістити тефтелі в вогнетривку форму для запікання. Крок 4

    ТЕФТЕЛІ З свинини З РИСОМ в соусі

    Приготувати соус для тефтелей. У сотейнику розтопити вершкове масло і, постійно помішуючи, обсмажити борошно, 2 хвилини. Продовжуючи розмішувати, влити бульйон, додати гірчицю, оцет і сметану, довести до кипіння. Крок 5

    ТЕФТЕЛІ З свинини З РИСОМ в соусі

    Жовтки змішати з 1 ст. л. соусу, потім влити в сотейник з іншим соусом. Приправити до смаку сіллю і перцем, варити на дуже слабкому вогні до загусання, 8-10 хвилин. Крок 6

    ТЕФТЕЛІ З свинини З РИСОМ в соусі

    Розігріти духовку до 200 ° С. Залити тефтелі вийшов сметанним соусом, накрити листом фольги і запікати 45-50 хвилин. Потім фольгу можна зняти, щоб тефтелі подрумянились. Корисна порада

    Щоб тефтелі з свинини вийшли особливо смачними, використовуйте фарш домашнього & laquo; виробництва & raquo ;. Тобто, просто купите хороший шматок м'яса і пропустіть його через м'ясорубку.

    До речі

    Не варто думати, що тефтелі з зубчиками часнику всередині будуть дуже гострими. Це зовсім не так. У процесі теплової обробки часник втрачає свою пекучість і стає солодкуватим. Зате тефтелі набувають характерного аромат і насичений смак.
    & nbsp;

    0/5 (0 Reviews)