Алфельдскій суп – різновид угорського супу гуйяш, в російській транскрипції більше відомого як гуляш. В цей густий наваристий суп на м'ясному бульйоні з великою кількістю овочів і галушками добре додати білі гриби – він вийде ще смачніше і ситніше
Інгредієнти
- 300 г курки
- 150 г свинини
- 1 зелений солодкий перець
- 1 цибулина
- 1 морквина
- 1 помідор
- 70 г кореня селери
- 50 г сухих білих грибів
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. нарізаних кропу і петрушки
- паприка, сіль, перець
Для галушок:
- 3 ст. л. борошна
- 1 яйце
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Сухі гриби залити 0,5 склянки окропу і залишити на 30 хв. Крок 2
Помідор вимити. З перцю видалити серцевину. Лук, корінь селери і моркву очистити і нарізати кубиками, перець – тонкими смужками, помідор – маленькими шматочками, моркву натерти на крупній тертці. Гриби вийняти з настою і дрібно нарізати. Настій зберегти. Крок 3
У каструлі розігріти вершкове масло, обсмажити м'ясо і курку, 10 хв. Крок 4
Додати овочі і гриби , готувати все разом, помішуючи, ще 10 хв. Влити в каструлю 1,5 л води і грибний настій і довести до кипіння. Прикрити каструлю кришкою і варити на маленькому вогні 25-30 хв., До готовності м'яса. Крок 5
Приготувати галушки. З'єднати борошно, яйце і сіль, замісити круте тісто. За допомогою двох чайних ложок виліпити з нього галушки і обваляти їх у борошні. Крок 6
Приправити суп паприкою, сіллю і перцем. Додати галушки і варити при слабкому кипінні, поки вони не спливуть. Покласти зелень і перемішати. Зняти суп з вогню, накрити кришкою і дати настоятися, 10 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!