АЛФЕЛЬДСКІЙ СУП

Алфельдскій суп – різновид угорського супу гуйяш, в російській транскрипції більше відомого як гуляш. В цей густий наваристий суп на м'ясному бульйоні з великою кількістю овочів і галушками добре додати білі гриби – він вийде ще смачніше і ситніше

Інгредієнти

  • 300 г курки
  • 150 г свинини
  • 1 зелений солодкий перець
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • 1 помідор
  • 70 г кореня селери
  • 50 г сухих білих грибів
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. нарізаних кропу і петрушки
  • паприка, сіль, перець

Для галушок:

  • 3 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 АЛФЕЛЬДСКІЙ СУП

Сухі гриби залити 0,5 склянки окропу і залишити на 30 хв. Крок 2

АЛФЕЛЬДСКІЙ СУП

Помідор вимити. З перцю видалити серцевину. Лук, корінь селери і моркву очистити і нарізати кубиками, перець – тонкими смужками, помідор – маленькими шматочками, моркву натерти на крупній тертці. Гриби вийняти з настою і дрібно нарізати. Настій зберегти. Крок 3

У каструлі розігріти вершкове масло, обсмажити м'ясо і курку, 10 хв. Крок 4

АЛФЕЛЬДСКІЙ СУП

Додати овочі і гриби , готувати все разом, помішуючи, ще 10 хв. Влити в каструлю 1,5 л води і грибний настій і довести до кипіння. Прикрити каструлю кришкою і варити на маленькому вогні 25-30 хв., До готовності м'яса. Крок 5

АЛФЕЛЬДСКІЙ СУП

Приготувати галушки. З'єднати борошно, яйце і сіль, замісити круте тісто. За допомогою двох чайних ложок виліпити з нього галушки і обваляти їх у борошні. Крок 6

АЛФЕЛЬДСКІЙ СУП

Приправити суп паприкою, сіллю і перцем. Додати галушки і варити при слабкому кипінні, поки вони не спливуть. Покласти зелень і перемішати. Зняти суп з вогню, накрити кришкою і дати настоятися, 10 хв.

0/5 (0 Reviews)