Інгредієнти
- 3 склянки борошна
- 1 пакетик (8 г) дріжджів
- 2 ст. л. оливкового масла
- 1 ч. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- дрібна кукурудзяна крупа
- натуральний йогурт для подачі
для фаршу:
- 500-600 г не дуже жирного баранячого фаршу
- 1 велика цибулина
- 1 невеликий помідор
- по 0,25 ч. л. мелених зіри, імбирного порошку, кориці, чорного і запашного перцю і сушеного чебрецю
- щіпка мускатного горіха
- 1 ч. л. великої морської солі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для тіста змішайте дріжджі і цукор з 1 склянкою теплої води, залиште на 10 хв. Потім влийте дріжджовий розчин в миску з просіяного борошном, додайте сіль і масло, замістити однорідне тісто. Накрийте і дайте йому постояти 30 хв. при кімнатній температурі. Крок 2
Тим часом приготуйте фарш. У ступці змішайте чебрець і сіль, потовчіть. Додайте інші спеції і ще потовчіть все разом. Крок 3
Очистіть і дрібно наріжте цибулю і помідори. Змішайте баранячий фарш з цибулею, помідорами і спеціями, ретельно перемішайте руками. Крок 4
Розділіть тісто на частини і розкачайте кожну в круг діаметром приблизно 10 см і товщиною 7 мм. Крок 5
На кожне коло покладіть фарш, формуючи з нього корж діаметром 8-9 см і товщиною 5 мм. Щільно притисніть фарш до тесту – у вас залишаться вільні краю. Крок 6
Перекладіть пироги на посипані кукурудзяною крупою листи і випікайте при 180 ° С 15-18 хв. Низ пирога і краю повинні підрум'янитися, а начинка підсохнути. Подавайте гарячими, з йогуртом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!