Інгредієнти
- яйце – 3 шт.
- рис арборіо – 300 г
- тертий пармезан – 50 г
- рослинне масло для фритюру
- сіль, чорний перець – за смаком
- масло вершкове – 50 г
- борошно – 2 ст. л.
Для начинки:
- яловичий фарш – 100 г
- нарізана петрушка – 1 ст. л.
- тертий пармезан – 1 ст. л.
- щіпка цукру
- масло рослинне – 2 ст. л.
- цибуля – 0,5 шт.
- паста томатна – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Лук очистити і дрібно нарізати. У сотейнику розігріти олію і обсмажити цибулю, 5 хв. Додати фарш, влити 0,75 склянки води, довести до кипіння, постійно розминаючи виделкою грудки. Посолити, поперчити, покласти томатну пасту і цукор. Добре розмішати і варити на середньому вогні 20 хв. Крок 2
Тим часом в каструлі закип'ятити 0, 8 л підсоленої води, всипати рис і варити 18 хв., часто помішуючи. До кінця варіння рис повинен увібрати всю воду. Зняти каструлю з вогню, додати вершкове масло і тертий пармезан. Одне яйце збити і з'єднати з рисової масою, добре розмішати. Крок 3
Посипати м'ясний фарш подрібненою петрушкою, прогріти, 1 хв. Зняти з вогню і з'єднати з шафраном і тертим сиром. Суміш повинна вийти досить густою. Крок 4
Змочити руки водою, взяти жменьку рису об'ємом з куряче яйце і розім'яти на долоні. В середину покласти 1 ч. Л. м'ясної начинки і сформувати кульку. Так само приготувати все аранчіні. Крок 5
Решта яйця злегка збити з дрібкою солі . Обваляти аранчіні в борошні, потім в яйцях і в панірувальних сухарях. Крок 6
Розжарити в сотейнику рослинне масло і обсмажити аранчіні, 5-7 хв., до золотистої скоринки. Обсушити на паперових рушниках і подати теплими.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!