ДОЛМА З булгуром

Страва готується в пост і на святковий стол.Еслі подається в гарячому вигляді, то в якості основного.Еслі в холодному, то як закуска.

Сімейні традиції: рецепт в спадок x Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • кінза (зелень) – 1 ст. л.
  • булгур – 1 стакан
  • масло оливкове – 5 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • виноградне листя свіжі або консервовані – 100 г
  • м'ята (зелень) – 1 ст. л.
  • перець чорний – за смаком
  • перець червоний – за смаком
  • петрушка (зелень) – 1 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Підготувати начинку з булгура. Нарізати дрібно цибулю, додати масло, спеції і зелень. Добре перемішати. Виноградне листя промити, покласти начинку і згорнути трубочкою. Щільно укласти в каструлю, долити води до половини рівня і поставити гаситися на “тихий” вогонь під закритою кришкою до готовності булгура. Подавати можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

0/5 (0 Reviews)