Артишок, фаршировані шинкою

Артишок, фаршировані шинкою

Артишок, фаршировані шинкою

Інгредієнти

  • часник – 1 зубчик
  • сушені білі гриби – 3-4
  • цибуля-шалот – 1 цибулина
  • кілька листочків петрушки
  • сіль
  • шинка сиров'ялена – 60 г
  • кілька скибочок білого хліба – 1 шматок
  • лимон, тільки сік – 1-2
  • великі італійські (фіолетові) артишоки – 6
  • олія оливкова “екстра вірджин” – 2-3 ст.л.
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Артишок, фаршировані шинкою

Налийте у велику миску холодної води, лимони розріжте на четвертинки, вичавіть з них сік в воду, туди ж киньте самі четвертинки. Підготуйте артишоки: очистіть стебло від жорсткого зовнішнього шару, видаліть зовнішні жорсткі темні листя і відріжте кінчики пелюсток (приблизно 3-4 см). Крок 2

Артишок, фаршировані шинкою

Розріжте артишоки уздовж навпіл і відразу ж покладіть в воду з лимонами, щоб не темніли. Розведіть руками листя, щоб артишок швидше готувався, і видаліть «сіно» на дні чашечки артишоку. Працюйте в рукавичках, артишоки сильно фарбуються і дуже погано відмиваються з шкіри. Для фаршу гриби замочіть в окропі на 1,5 ч, потім відіжміть. Дрібно наріжте шинку, шалот і часник, подрібніть листя петрушки і гриби. З хліба зріжте кірку, замочіть м'якуш в воді і розкришите його в фарш. Поперчіть і перемішайте. Крок 3

Артишок, фаршировані шинкою

щільно нафаршируйте артишоки підготовленою сумішшю і поставте зрізом вниз в сковороду з розігрітим маслом. Посоліть-поперчіть ще, збризніть зверху маслом і поставте на середній вогонь на 7-10 хв. Коли артишоки підрум'яняться знизу, переверніть, зменшіть вогонь, влийте трохи гарячої води і тушкуйте ще 20 хв. Подавайте гарячими. Господині на замітку

Дехто рекомендує підварити артишоки перед гасінням, але краще цього не робити, щоб вони не розгубили свій унікальний гіркуватий трав'янистий присмак, не кажучи вже про вітаміни. Втім, артишоки годяться не тільки для гасіння, вони хороші і в запеченому, і в смаженому і навіть в сирому вигляді. Тонко нарізані італійські фіолетові артишоки (тільки дуже свіжі!), Заправлені оливковою олією, лимонним соком і прикрашені стружкою пармезану & ndash; це так смачно …

0/5 (0 Reviews)