Осінь – сезон яскравих баклажанів. Хочу поділитися з вами рецептом оригінальних човників, які стануть відмінним вечерею!
Інгредієнти
- баклажани 300 г
- яловичий фарш 200 г
- каперси 10 г
- томати у власному соку 110 г
- маслини без кісточок 90 г
- сир гауда 100 г
- цибуля 100 г
- портвейн 80 г
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Всі овочі помийте. У баклажана видаліть плодоніжки. За допомогою ножа і чайної ложки дістаньте м'якоть баклажана, залишаючи стінки товщиною приблизно 3-4 мм. М'якоть довільно наріжте невеликими шматочками розміром 1х1 см. Духовку дозволите на 180-200 ° C. Якщо томати у власному соку у вас не подрібнені, то пробийте їх блендером. Крок 2
М'якоть баклажан засипте сіллю і відставте в сторону на 5-7 хв. Після цього помийте під проточною водою. Лук наріжте кубиком розміром 1х1 см. Маслини розрізати навпіл. Сир наріжте, тонкими скибочками. Крок 3
У сковороду, розігріту на сильному вогні, додайте олію і обсмажуйте цибулю, періодично помішуючи, приблизно 3-4 хв. Після цього додайте фарш і продовжуйте смажити приблизно 5-7 хвилин. Крок 4
Потім додайте м'якоть баклажана і смажте, помішуючи, приблизно 4-6 хв. Додайте каперси, маслини, портвейн і випарюйте, помішуючи, 1-2 хв. Крок 5
до фаршу влийте подрібнені томати у власному соку, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Крок 6
Нафаршіруйте баклажани, зверху викладіть слайси сиру і поставте на деку в духовку на 10-14 хв. Готові фаршировані баклажани діставайте з духовки, розкладайте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!