БАКЛАЖАНИ, ФАРШИРОВАНІ рубаної яловичини і каперси

Осінь – сезон яскравих баклажанів. Хочу поділитися з вами рецептом оригінальних човників, які стануть відмінним вечерею!

Інгредієнти

  • баклажани 300 г
  • яловичий фарш 200 г
  • каперси 10 г
  • томати у власному соку 110 г
  • маслини без кісточок 90 г
  • сир гауда 100 г
  • цибуля 100 г
  • портвейн 80 г

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Всі овочі помийте. У баклажана видаліть плодоніжки. За допомогою ножа і чайної ложки дістаньте м'якоть баклажана, залишаючи стінки товщиною приблизно 3-4 мм. М'якоть довільно наріжте невеликими шматочками розміром 1х1 см. Духовку дозволите на 180-200 ° C. Якщо томати у власному соку у вас не подрібнені, то пробийте їх блендером. Крок 2

БАКЛАЖАНИ, ФАРШИРОВАНІ рубаної яловичини І каперси

М'якоть баклажан засипте сіллю і відставте в сторону на 5-7 хв. Після цього помийте під проточною водою. Лук наріжте кубиком розміром 1х1 см. Маслини розрізати навпіл. Сир наріжте, тонкими скибочками. Крок 3

БАКЛАЖАНИ, ФАРШИРОВАНІ рубаної яловичини і каперси

У сковороду, розігріту на сильному вогні, додайте олію і обсмажуйте цибулю, періодично помішуючи, приблизно 3-4 хв. Після цього додайте фарш і продовжуйте смажити приблизно 5-7 хвилин. Крок 4

БАКЛАЖАНИ, ФАРШИРОВАНІ рубаної яловичини і каперси

Потім додайте м'якоть баклажана і смажте, помішуючи, приблизно 4-6 хв. Додайте каперси, маслини, портвейн і випарюйте, помішуючи, 1-2 хв. Крок 5

БАКЛАЖАНИ, ФАРШИРОВАНІ рубаної яловичини і каперси

до фаршу влийте подрібнені томати у власному соку, посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Крок 6

БАКЛАЖАНИ, ФАРШИРОВАНІ рубаної яловичини і каперси

Нафаршіруйте баклажани, зверху викладіть слайси сиру і поставте на деку в духовку на 10-14 хв. Готові фаршировані баклажани діставайте з духовки, розкладайте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!

0/5 (0 Reviews)