Біріані З цесарки

Традиційне індійське блюдо з рису з & nbsp; птахом виходить з цесарки таким смачним, що не соромно і & nbsp; на стіл махарадже поставити!

 біріані З цесарки

Інгредієнти

  • 1 цесарка вагою 1,2 кг
  • 400 г рису басматі
  • 200 г натурального густого йогурту
  • 4 невеликих не надто гострих зелених перцю чилі
  • 2 великі цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 2,5 см свіжого кореня імбиру
  • 3 гілочки кінзи
  • 3 гілочки м'яти
  • 1 ч. л. свіжого соку лайма
  • рослинне масло
  • 1 ч. л. порошку каррі
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 1 ч. Л. меленої зіри
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

біріані З цесарки

Обробити цесарку на невеликі порційні шматочки. Очистіть імбир, часник і чилі. Імбир і часник натріть на дрібній тертці, чилі дрібно наріжте, при бажанні видаляючи перегородки і насіння (в них максимум гостроти). Крок 2

біріані З цесарки

Змішайте йогурт, часниково-імбирним пасту і чилі. Дрібно наріжте листочки м'яти і кінзи (стебла не знадобляться). Додайте сіль і всі спеції, а також лаймовий сік, перемішайте. Крок 3

Покладіть цесарку в йогуртовую суміш, перемішайте, залиште в холодильнику на 1-6 ч. Крок 4

Промийте рис і замочіть в питній воді так, щоб рис був повністю покритий, на 30 хв. Потім відкиньте рис на сито, трохи обсушити. Крок 5

Лук очистіть, дрібно наріжте і обсмажте в глибокій сковороді з товстим дном в рослинному маслі до м'якості, не даючи засмажувати, приблизно 7 хв. Крок 6

біріані З цесарки

Додайте рис, влийте 300 мл холодної води, перемішайте. Додайте цесарку разом з маринадом. Ретельно перемішайте, закрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні 40-45 хв. Час від часу помішуйте. Подавайте біріані дуже гарячим. До речі

& minus; Індія & minus;

0/5 (0 Reviews)