КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКОМУ З цесарки

Традиційне радянське ресторанне блюдо, виявляється, можна легко зробити вдома! З цесарки воно виходить набагато смачніше, ніж з курки.

 КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКОМУ З цесарки

 КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКОМУ З цесарки

Інгредієнти

  • 1 цесарка (знадобиться тільки грудка)
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г твердого сиру
  • 2 яйця
  • 200 г панірувальних сухарів
  • 1 склянка борошна
  • сіль, мелений чорний перець
  • 1 л рослинного масла

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКОМУ З цесарки

Відріжте у цесарки верхні 2 фаланги крил. Зріжте грудку цесарки з кістки разом з крилом, розріжте на два філе, видаліть м'ясо з кістки. Кость повинна залишитися прикріпленою до філе. Саму кістка потрібно акуратно зачистити – видалити всі залишки м'яса і хряща. Видаліть так зване «мале філе» (невеликий легко відділяється руками шматочок м'якоті), воно не знадобиться. Крок 2

КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКОМУ З цесарки

Накрийте філе плівкою і злегка відбийте качалкою – акуратно, щоб не порвати. Один край філе можна зробити дійсно тонким, так котлету буде легше згорнути. Крок 3

КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКОМУ З цесарки

Розріжте масло на 4 однакових видовжених шматочка. Натріть сир на крупній тертці і розділіть на 4 частини. Обваляйте масло в тертому сирі (під час їжі розтанув сир «зв'яже» масло і не дасть йому бризнути). Покладіть в центр кожного філе з внутрішньої сторони (не тієї, де була шкіра) і присипте сиром, що залишився. Крок 4

КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКОМУ З цесарки

Поверніть філе навколо начинки, підбираючи краю так, щоб вийшов закритий рулет, за формою нагадує грушу. Крок 5

КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКОМУ З цесарки

В одну глибоку тарілку насипте борошно. В іншій збийте яйця до однорідності. У третю насипте сухарі. У глибокій каструлі розігрійте масло для фритюру до 160 ° С. Крок 6

КОТЛЕТА ПО-КИЇВСЬКОМУ З цесарки

обвалюється кожну котлету в борошні, стряхивайте зайву; перекладайте в яєчну суміш, умочуйте, стряхивайте зайве; перекладайте в сухарі, обвалюють, стряхивайте зайві. Підготовлені котлети обсмажують у фритюрі до щільної золотисто-коричневої скоринки. Перед подачею викладіть на зім'яті паперові рушники, щоб скло зайве масло. До речі

& minus; Росія & minus;

0/5 (0 Reviews)