Ситне меню x Інгредієнти
- 600 г суміші баранячого і яловичого фаршу
- 2 великі цибулини
- 1/3 склянки сухого червоного вина
- 3 зубчики часнику
- сушений базилік
- 2 ст. л. прованських трав
- мелений чорний перець
- 50 г тертого сиру
- 4 ст. л. томатної пасти
- сіль, перець
Для млинців:
- 2 склянки борошна
- 700 мл кефіру або кислого молока
- 3 яйця
- рослинне масло для смаження
- сіль
< li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 2 ст. л. цукру
Для соусу :
- 700 мл молока
- 2 ст.л. борошна
- 100 г вершкового масла
- мелений мускатний горіх
- сіль
Покроковий рецепт приготування
- Замішуємо тісто для млинців. Наведеного кількості інгредієнтів має вистачити не менше, ніж на 12-14 штук. Кисле молоко або кефір підігріваємо в каструлі до перших бульбашок. Просіваємо туди борошно, добре збиваємо. Потім додаємо яйця, цукор і сіль, ще раз ретельно перемішуємо. Має вийти в міру рідке тісто для млинців. Густоту можна регулювати водою. Випікаємо млинці на олії. Готові млинці трохи охолоджуємо.
- В цей час готуємо начинку. Цибулю дрібно рубаємо і обсмажуємо 5 хвилин в маслі. Додаємо до нього рубаний часник і смажимо на середньому вогні ще 1 хвилину. Додаємо фарш і трохи води. Млоїмо, поки фарш не поміняє колір. Після цього вливаємо вино і випаровуємо. Додаємо сіль, перець, заправляємо томатною пастою, базиліком і прованськими травами. Начинка готова.
- Готуємо соус а-ля бешамель. На окремій сковороді обсмажуємо борошно до легкої золотистої, додаємо масло і чекаємо, поки воно розплавиться. Паралельно підігріваємо молоко.
Вливаємо гаряче молоко в суміш масла і муки і добре розмішуємо. Для цієї мети можна використовувати занурювальний блендер, тоді не залишиться жодної грудочки. Додаємо трохи солі і мускатного горіха. - Починаємо формувати лазанью. На дно круглої глибокої форми викладаємо внахлест 2 млинця. Покриваємо шаром соусу, потім – начинкою. Зверху знову кладемо 2 млинця і трохи придавлюємо. Повторюємо, поки не закінчаться млинці. Для верхнього шару залишаємо трохи соусу. Покриваємо їм верх лазаньї і посипаємо тертим сиром. Запікаємо близько 30 хвилин в добре розігрітій духовці при 180-200 & deg; C.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!