БОРЩ СТАРОЛІТОВСКІЙ

Інгредієнти

  • шинка – 300 г
  • яловича грудинка – 500 г
  • ріпа – 2 шт.
  • морква середнього розміру – 2 шт.
  • кмин – 0,5 ч. л.
  • сіль – за смаком
  • майоран – 0,5 ч. Л.
  • буряк середнього розміру – 2 шт.
  • цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
  • кисле яблуко – 1 шт.

Для начинок:

  • печериці – 150 г
  • свиняче копчене сало – 50 г
  • варені яйця – 2 шт.
  • гриби білі сухі – 50 г
  • цибуля ріпчаста великий – 1 шт.

Для тіста:

  • яйце (жовток) – 2 шт.
  • просіяне борошно – 1 склянка
  • сіль – за смаком
  • яйце – 1 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

БОРЩ СТАРОЛІТОВСКІЙ

Овочі очистити. М'ясо залити 1,5 л води і довести до кипіння, знімаючи піну. Додати по одній моркви і цибулині, варити 1,5 ч. Бульйон процідити, яловичину відкласти, моркву і цибулю викинути. Крок 2

Решта морква, цибуля , буряк, ріпу і яблуко нарізати соломкою. Покласти буряк в киплячий бульйон і варити 10 хв. Додати решту овочів і яблуко, варити ще 7 хв. Крок 3

БОРЩ СТАРОЛІТОВСКІЙ

Приготувати начинки для чаклунів. Білі гриби замочити в окропі на 20 хв. Додати до них печериці, влити 2 склянки гарячої підсоленої води і варити все разом 15 хв. Відвар процідити, влити в борщ і довести до кипіння. Гриби дрібно нарізати. Крок 4

БОРЩ СТАРОЛІТОВСКІЙ

Варене м'ясо розділити на 2 частини. Одну пропустити через м'ясорубку, іншу – нарізати кубиками і відкласти. Лук очистити, подрібнити. Для першої начинки змішати гриби, порубані яйця і половину цибулі. Для другої начинки нарізане кубиками сало з'єднати з подрібненим м'ясом і цибулею, що залишилася. Приправити начинки сіллю і перцем. Крок 5

БОРЩ СТАРОЛІТОВСКІЙ

Змішати просіяне борошно з сіллю, яйцем, жовтками і 2 ст. л. води. Вимісити тісто. Розкачати його в тонкий пласт і нарізати квадратами зі стороною 4 см. На половину квадратів покласти грибну начинку, на решту – м'ясну. Скласти їх трикутниками і защипнути краю. Крок 6

БОРЩ СТАРОЛІТОВСКІЙ

Покласти чаклуни в киплячий борщ, варити 5 хв. Додати відкладене м'ясо, нарізану кубиками шинку, кмин і майоран, варити на слабкому вогні 4 хв. Подавати зі сметаною.

0/5 (0 Reviews)