Інгредієнти
- шинка – 300 г
- яловича грудинка – 500 г
- ріпа – 2 шт.
- морква середнього розміру – 2 шт.
- кмин – 0,5 ч. л.
- сіль – за смаком
- майоран – 0,5 ч. Л.
- буряк середнього розміру – 2 шт.
- цибуля ріпчаста великий – 2 шт.
- кисле яблуко – 1 шт.
Для начинок:
- печериці – 150 г
- свиняче копчене сало – 50 г
- варені яйця – 2 шт.
- гриби білі сухі – 50 г
- цибуля ріпчаста великий – 1 шт.
Для тіста:
- яйце (жовток) – 2 шт.
- просіяне борошно – 1 склянка
- сіль – за смаком
- яйце – 1 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Овочі очистити. М'ясо залити 1,5 л води і довести до кипіння, знімаючи піну. Додати по одній моркви і цибулині, варити 1,5 ч. Бульйон процідити, яловичину відкласти, моркву і цибулю викинути. Крок 2
Решта морква, цибуля , буряк, ріпу і яблуко нарізати соломкою. Покласти буряк в киплячий бульйон і варити 10 хв. Додати решту овочів і яблуко, варити ще 7 хв. Крок 3
Приготувати начинки для чаклунів. Білі гриби замочити в окропі на 20 хв. Додати до них печериці, влити 2 склянки гарячої підсоленої води і варити все разом 15 хв. Відвар процідити, влити в борщ і довести до кипіння. Гриби дрібно нарізати. Крок 4
Варене м'ясо розділити на 2 частини. Одну пропустити через м'ясорубку, іншу – нарізати кубиками і відкласти. Лук очистити, подрібнити. Для першої начинки змішати гриби, порубані яйця і половину цибулі. Для другої начинки нарізане кубиками сало з'єднати з подрібненим м'ясом і цибулею, що залишилася. Приправити начинки сіллю і перцем. Крок 5
Змішати просіяне борошно з сіллю, яйцем, жовтками і 2 ст. л. води. Вимісити тісто. Розкачати його в тонкий пласт і нарізати квадратами зі стороною 4 см. На половину квадратів покласти грибну начинку, на решту – м'ясну. Скласти їх трикутниками і защипнути краю. Крок 6
Покласти чаклуни в киплячий борщ, варити 5 хв. Додати відкладене м'ясо, нарізану кубиками шинку, кмин і майоран, варити на слабкому вогні 4 хв. Подавати зі сметаною.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!