БУЛОЧКИ З котлетки

Ситний вечерю, ароматний перекус, соковита закуска & ndash; все це дуже смачні булочки з дріжджового тіста з міні-котлетками і улюбленим соусом!

 БУЛОЧКИ З котлетки

Фарш-кидок x Інгредієнти

  • молоко 3/4 стакан (а)
  • яйце куряче 1 шт.
  • масло вершкове 30 г
  • сіль (тісто) 0,5 ч.л.
  • цукор (тісто) 0,5 ст.л.
  • мука 2,5 стакан (а)
  • дріжджі (швидкі) 0,5 ч.л.
  • сметана 1 ст.л.
  • фарш свинячий 400 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • спеції (за смаком)
  • жовток (для обмазки)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

БУЛОЧКИ З котлетки

Приготувати дріжджове тісто за улюбленим рецептом (я готувала в х/п, режим “тісто”). Муки може знадобиться більше/менше в залежності від її щільності і якості, тісто має бути в міру крутим. Поки піднімається тісто, до фаршу додати дрібно-рубаний лук, сіль за смаком і спеції ті, які ви зазвичай кладете в котлетки. Сформувати з фаршу невеликі кульки, розміром з тенісний м'ячик, обваляти кульки в борошні і обсмажити на олії з обох сторін. Крок 2

Тісто має бути пружним, майже НЕ липнути до поверхні, пишним. Розділити тісто на рівні частини (у мене 9 шт). Кожну частину тіста розтягнути в коржик, викласти котлетку. Защіпнув краю, сформувати булочку. Крок 3

БУЛОЧКИ З котлетки

Сформовані булочки викладати на змащене маслом деко навколо відповідного кільця (або форми), для того, щоб серединка булочок була вільна для соусника. Крок 4

БУЛОЧКИ З котлетки

Змастити булочки жовтком і випікати при 180 градусах до готовності. Готові булочки вийняти разом з листом, скропити водою, накрити рушником і дати постояти хвилин 5-10. Потім перекласти булочки на блюдо сервіровки, зняти кільце і замість нього поставити соусник з улюбленим соусом.

0/5 (0 Reviews)