БУЖЕНИНА з начинкою З в'ялені томати

БУЖЕНИНА з начинкою З в'ялені томати

Кращі народні рецепти. Свята x Інгредієнти

  • масло оливкове – 5 ст. л.
  • орегано – за смаком
  • базилік сушений – за смаком
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> перець болгарський – до смаку

  • сіль – за смаком
  • гірчиця діжонська – 1 ч. л.
  • свиняча шия (або інша частина) – 1,5 кг
  • в'ялені (сушені) помідори – 100 г
  • часник великий – 3-4 зубчики

Покроковий рецепт приготування

Підготувати начинку: сушені томати подрібнити в блендері і змішати з 4-5 ложками оливкової олії і 1 ч. Л. гірчиці до однорідної консистенції. Зубчики часнику розчавити плоскою стороною ножа, нарізати і додати до суміші. Можна використовувати в'ялені томати в маслі, тоді масла додавати не потрібно. Розрізати м'ясо так, щоб вийшов прямокутний пласт. Злегка відбити. Посолити (якщо томати дуже солоні, солити не сильно), обмазати сумішшю спецій з обох сторін. Викласти на м'ясо томатно-часникову масу і рівномірно розподілити по поверхні м'яса. Акуратно, щільно згорнути пласт м'яса в рулет. Зафіксувати (зв'язати) кулінарною ниткою або шпагатом. Обмазати зверху оливковою олією. Покласти рулет в рукав для запікання і поставити в розігріту духовку. Запікати при температурі 180 ° C 1,5 години (на 1 кг ваги – мінімум 1 годину), після чого розрізати рукав, полити соком, що виділився, збільшити температуру до 200 ° C і запікати ще 20-30 хвилин до рум'яної скоринки. Подавати буженину можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.

0/5 (0 Reviews)