Інгредієнти
- 350 г листів тесту для китайських пельменів
- 20 великих сирих креветок
- 5-7 грибів шиітаке
- 1 маленька морквина
- 2 см свіжого кореня імбиру
- 20-30 г смаженого арахісу
- 3 4 гілочки кінзи
- 1 ст. л. устричного соусу
- 4 ст. л. рисового вина або води
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- сіль
- рослинне масло
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Очистіть креветки від панцира , видаліть кишкову вену. Опустіть креветки в окріп, варіть 2 хв., Відкиньте на друшляк, остудіть і дрібно наріжте. Крок 2
Очистіть моркву і наріжте кубиками зі стороною 3-4 мм. Подрібніть очищений корінь імбиру. У шиітаке видаліть ніжки. Капелюшки наріжте кубиками зі стороною 5-6 мм. Крок 3
Розігрійте 1 ст. л. масла в сковороді, обсмажте моркву, 1 хв. Додайте імбир, обсмажуйте 30 сек. Додайте шиїтаке, підлив масла, обсмажуйте, помішуючи, 2 хв. Зніміть з вогню. Крок 4
У невеликій мисці змішайте устричний соус, вино або воду, крохмаль і сіль. Поверніть сковороду на вогонь і влийте отриману суміш, додайте креветки. Енергійно перемішуючи, готуйте ще 30-40 сек. Потім зніміть сковороду з вогню і остудіть. Крок 5
Беріть по 1 листу тесту, викладайте на половину ложечку начинки. На неї кладіть по 1 ядерця арахісу і 1 листочку кінзи. Крок 6
Змочіть краї тіста водою і зліпите трикутний пельмень. Варіть феньго на пару в промазати маслом пароварці партіями, приблизно 6 хв. кожну партію. Подавайте негайно, з будь-яким соусом за вашим вибором.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!