чебуреки

Правильні чебуреки повинні бути золотистими, пекуче-гарячими, з трохи шару тестом і соковитою, ароматною начинкою. Всі інші варіанти називатися чебуреками просто не мають права. Щоб з'їсти справжні чебуреки є тільки два варіанти, знайти перевірене місце, де їх віртуозно готують, або навчитися готувати самим. Нам ближче саме другий варіант.

чебуреки

Інгредієнти

  • 450 г борошна
  • 250 мл води
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 1 ч. л. солі
  • рослинне масло для фритюру

Для начинки:

  • 400 г баранини
  • 1 велика цибулина
  • 50 г курдючного жиру
  • 1/2 ч. л. меленої зіри
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

1. Доведіть воду до кипіння. Просійте половину борошна з сіллю у велику миску, влийте окріп, додайте рослинне масло і швидко замісіть ложкою тісто. Залиште на 15 хв., Прикривши миску рушником. Крок 2

чебуреки

2. Додайте до тесту решту борошна і вимішують 10 хв. – тісто почне відлипати від рук. Скачайте тісто в кулю і загорніть в харчову плівку, приберіть на 30 хв. в холодильник. Крок 3 3. Проверните баранину і курдючний жир через м'ясорубку. Крок 4

чебуреки

4. Очистіть і дрібно наріжте цибулю , покладіть в миску, присипте сіллю і трохи потовчіть толкушкой, щоб виступив сік. Додайте до фаршу разом з сіллю, перцем і зирой, влийте 2 ст. л. холодної води, перемішайте. Крок 5

чебуреки

5. З тіста розкачати 8 кіл завтовшки 2 мм. На одну половину кола покладіть фарш і розрівняйте, не доходячи до краю на 1 см. Накрийте фарш другою половиною тіста. Притисніть краю за допомогою вилки. Крок 6

6. У глибоку сковороду налийте рослинне масло шаром 3 см і поставте на сильний вогонь. Температура масла повинна досягти 180 ° С. Обережно опускайте по 1-2 чебурека в киплячу олію. Коли чебуреки засмажити з одного боку, переверніть на іншу. Потім переверніть знову і смажте ще 1 хв. Крок 7

7. Готові чебуреки виймайте за допомогою шумівки і перекладайте на зім'яті паперові рушники. Подавайте чебуреки гарячими. До речі

Якщо замість 50 мл води влити в тісто 50 мл горілки, тісто буде більш хрустким.

0/5 (0 Reviews)