Чилі кон карне

чилі кон карне

Інгредієнти

  • 600 г м'якоті яловичини
  • 250 г грудинки або 3-4 шматочки бекону
  • 2 великі цибулини
  • 2 помідори
  • 1 банка червоної квасолі (можна в томатному соусі)
  • 1 болгарський перець
  • перчики чилі – за смаком або 1/2 ч. л. порошку чилі
  • соус табаско – за смаком
  • лавровий лист
  • орегано
  • майоран
  • 1 ст. л. какао
  • сіль
  • 150 г сиру
  • маленька червона цибулина

Покроковий рецепт приготування

  1. З м'яса приготувати фарш. Якщо є час і терпіння – можна порізати м'ясо на дрібні кубики.

  2. На гарячу сковороду покласти порізану тонкими пластиками грудинку (бекон). Обсмажувати так, щоб витоплює жир.

  3. Цибулю порізати четвертинками кілець, відправити до грудинке і смажити все разом. Дістати грудинку з сковороди. До цибулі викласти фарш, обсмажувати на сильному вогні. Посолити, посипати майораном, орегано і порошком чилі (якщо немає свіжого).

  4. Болгарський перець порізати кубиками, помідори – великими скибочками. Перчики чилі розрізати навпіл (якщо вони дрібні) або на шматочки, видаливши насіння (якщо великі). Як варіант, дрібні перчики можна просто надрізати. Висипати перці, помідори і бекон до м'яса, додати соус табаско. Все перемішати і тримати на сильному вогні близько 5 хвилин.

  5. Перекласти м'ясо у великий горщик або в порційні горщики. Поставити в духовку на 30 хвилин при температурі 180-200 & deg; C. Через 30 хв. в горщик висипати квасоля (можна з рідиною) і какао, добре перемішати, закрити кришкою і томити ще 10-15 хв.
  6. Потерти сир на тертці. Червону цибулину порізати півкільцями. Готовий чилі кон карне прикрасити тертим сиром і червоною цибулею. Можна поставити на пару хвилин в духовку, щоб сир розплавився.

Господині на замітку

Цю страву можна подавати разом з рисом.

0/5 (0 Reviews)