Інгредієнти
- 600 г м'якоті яловичини
- 250 г грудинки або 3-4 шматочки бекону
- 2 великі цибулини
- 2 помідори
- 1 банка червоної квасолі (можна в томатному соусі)
- 1 болгарський перець
- перчики чилі – за смаком або 1/2 ч. л. порошку чилі
- соус табаско – за смаком
- лавровий лист
- орегано
- майоран
- 1 ст. л. какао
- сіль
- 150 г сиру
- маленька червона цибулина
Покроковий рецепт приготування
- З м'яса приготувати фарш. Якщо є час і терпіння – можна порізати м'ясо на дрібні кубики.
- На гарячу сковороду покласти порізану тонкими пластиками грудинку (бекон). Обсмажувати так, щоб витоплює жир.
- Цибулю порізати четвертинками кілець, відправити до грудинке і смажити все разом. Дістати грудинку з сковороди. До цибулі викласти фарш, обсмажувати на сильному вогні. Посолити, посипати майораном, орегано і порошком чилі (якщо немає свіжого).
- Болгарський перець порізати кубиками, помідори – великими скибочками. Перчики чилі розрізати навпіл (якщо вони дрібні) або на шматочки, видаливши насіння (якщо великі). Як варіант, дрібні перчики можна просто надрізати. Висипати перці, помідори і бекон до м'яса, додати соус табаско. Все перемішати і тримати на сильному вогні близько 5 хвилин.
- Перекласти м'ясо у великий горщик або в порційні горщики. Поставити в духовку на 30 хвилин при температурі 180-200 & deg; C. Через 30 хв. в горщик висипати квасоля (можна з рідиною) і какао, добре перемішати, закрити кришкою і томити ще 10-15 хв.
- Потерти сир на тертці. Червону цибулину порізати півкільцями. Готовий чилі кон карне прикрасити тертим сиром і червоною цибулею. Можна поставити на пару хвилин в духовку, щоб сир розплавився.
Господині на замітку
Цю страву можна подавати разом з рисом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!