Цесарки З капустою і копчених САЛОМ

Копчене сало надає цесарки при запіканні додатковий інтенсивний аромат, а & nbsp; шкварки прекрасно поєднуються з & nbsp; капустяним гарніром.

& nbsp;

Інгредієнти

  • 1 цесарка вагою 1,2 кг
  • 300 г копченого сала з прожилками м'яса
  • 1 велика цибулина
  • 1 середній качан молодої капусти – білокачанної або савойської
  • 2 зубчики часнику
  • 4 гілочки чебрецю
  • 5-6 гілочок петрушки
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • 1 лавровий лист
  • сіль
  • мелений чорний перець

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

 цесарки З & nbsp; КАПУСТОЮ і копчених САЛОМ

Злегка подморозьте копчене сало – воно повинно затвердіти, щоб його було легше різати. Наріжте сало тонкими (3 мм) пластинками 6-8 см шириною і 8-10 см завдовжки. Крок 2

цесарки З & nbsp; КАПУСТОЮ і копчених САЛОМ

Розігрійте духовку до 200 ° С. Натріть цесарку зовні і зсередини сіллю і перцем, зовні намажте оливковою олією. Розділіть сало навпіл – половина знадобиться для цесарки, половина – для гарніру. Крок 3

цесарки З & nbsp; КАПУСТОЮ і копчених САЛОМ

У черевце цесарки покладіть роздавлені очищені зубчики часнику, лавровий лист, чебрець і петрушку. Закріпіть черевце ниткою або металевої шпажкою. Зв'яжіть ніжки. Покладіть цесарку в форму для запікання грудкою вгору. На грудку укладіть кілька скибочок сала. Поставте в духовку, запікайте 1 ч. Коли скибочки сала будуть засмажувати, замінюйте їх новими, а засмажені складайте на дошку. Крок 4

цесарки З & nbsp; КАПУСТОЮ і копчених САЛОМ

Для гарніру тонко наріжте капусту, видаливши качан. Доведіть до кипіння 1,5 л води, посоліть, покладіть капусту, бланшуйте на слабкому вогні 5 хв., Відкиньте на сито, обдати водою, обсушити. Крок 5

цесарки З & nbsp; КАПУСТОЮ і копчених САЛОМ

Дрібно наріжте цибулю. У велику сковороду викладіть скибочки сала, поставте витоплюється на середній вогонь. Підсмажити скибочки складайте на дошку. У витопився салі обсмажити цибулю, 7-10 хв., Не даючи йому зажаритися. Додайте капусту, прогрійте. Крок 6

Порубаєте посмажені шматочки сала. Викладіть готову цесарку на блюдо, видаліть шпагат і вміст черевця, прикрийте птицю фольгою, дайте постояти 5-10 хв. Потім приберіть фольгу, викладіть капусту навколо цесарки, посипте шкварками і подавайте.

0/5 (0 Reviews)