Цесарки, запечена з ячменем

Забудьте все, що ви знаєте про & nbsp; перлової крупі. Навіть назвіть її для себе по-іншому & nbsp; & ndash; адже це ячмінь, чи не так? Ах як хороша ця крупа з & nbsp; запеченої цесаркою!

& nbsp;

Інгредієнти

  • 1 цесарка вагою приблизно 1,2 кг
  • 200 г перлової (ячмінної) крупи
  • 1 невелика біла цибулина
  • 50 г волоських горіхів
  • 100 г темного родзинок
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 1 ст. л. меду
  • оливкова і вершкове масло
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 170 ° С. Натріть цесарку зовні сіллю, перцем і оливковою олією. Зсередини тільки сіллю і перцем. Крок 2

цесарки, запечена З & nbsp; ячмінь

Для начинки замочіть родзинки в теплій воді на 30 хв. Очистіть і наріжте білий лук досить дрібно. Нагрійте в каструлі з товстим дном по 2 ст. л. оливкового і вершкового масла. Покладіть цибулю, обсмажуйте на середньому вогні до м'якості, 5 хв. Крок 3

цесарки, запечена З & nbsp; ячмінь

Додайте перловку, обсмажуйте, часто перемішуючи, 10 хв. Влийте 2,5 склянки окропу, посоліть, доведіть до кипіння і варіть до м'якості перловки, приблизно 30 хв. Вся вода повинна вбратися. Відкиньте родзинки на сито, додайте до перловки. Крок 4

цесарки, запечена З & nbsp; ячмінь

Дуже дрібно наріжте листя петрушки (стебла тут не знадобляться), додайте в начинку. Обсмажте горіхи на сухій сковороді на середньому вогні, струшуючи, 2 хв. Потім порубати не дуже дрібно, додайте в начинку. Посоліть начинку і поперчіть. Крок 5

цесарки, запечена З & nbsp; ячмінь

Нафаршіруйте начинкою цесарку -, не кладіть занадто багато, що залишилася начинку ви використовуєте пізніше. Зашийте черевце цесарки щільною ниткою або закріпіть металевою шпажкою. Покладіть цесарку грудкою вниз у форму для запікання і поставте в духовку. Через 30 хв. переверніть цесарку, запікайте ще 20 хв. Крок 6

цесарки, запечена З & nbsp; ячмінь

Змастіть птицю медом, змішаним з 1 ст. л. розтопленого вершкового масла. Насипте навколо залишилася начинку. Запікайте ще 10-15 хв. Перед обробленням дайте цесарки полежати на блюді 5-10 хв. До речі

& minus; Нідерланди & minus;

0/5 (0 Reviews)