КЕДЖЕНУ З цесарки З ПРАЦЮЄМО І імбир

В Африці це блюдо зазвичай готується в & nbsp; глиняному горщику, який опечатується свіжої глиною або шматком тесту. Але і & nbsp; будинки в & nbsp; духовці виходить не гірше!

& nbsp;

 КЕДЖЕНУ З цесарки З ПРАЦЮЄМО І імбир

Інгредієнти

  • 1 велика цесарка
  • 5 червоних солодких перців
  • 3 великих стиглих помідора
  • 1 велика цибулина
  • 3 см свіжого кореня імбиру
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. Л. білого винного оцту
  • сіль, мелений чорний перець
  • довгозерний рис для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Обробити цесарку на порційні шматочки, натріть їх сіллю і перцем з усіх боків, збризніть білим винним оцтом і дайте полежати 10 хв. Крок 2

Цибулину очистіть, наріжте дуже тонкими кружальцями, посоліть, поперчіть і дайте постояти 10 хв. Крок 3

Тим часом разрежьтесладкіе перці уздовж на четвертинки, видаліть насіння, перегородки і плодоніжки. Наріжте м'якоть дуже тонкою соломкою. Крок 4

КЕДЖЕНУ З цесарки З ПРАЦЮЄМО І імбир

Найтоншими кружальцями наріжте помідори. Очистіть часник і також наріжте тонкими кружечками, 1-2 мм. Очистіть імбир за допомогою ложки, видаляючи ножем всі пошкоджені місця. М'якоть наріжте також тонко, як часник – теж кружками. Крок 5

КЕДЖЕНУ З цесарки з ПРАЦЮЄМО І імбир

Візьміть товстостінну каструлю (гусятницю) або вогнетривку чавунну форму для запікання з кришкою. Покладіть шматки цесарки, на них – спочатку імбир, потім часник і цибулю. Засипте солодким перцем, зверху покладіть помідори, посоліть і поперчіть. Крок 6

КЕДЖЕНУ З цесарки З ПРАЦЮЄМО І імбир

За стінці акуратно влийте 0,5 склянки води. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, закрийте кришкою (якщо вона погано пристає, обмотайте стик фольгою), зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 2 ч. М'ясо цесарки має падати з кістки. Подавайте кеджену з рисом.

0/5 (0 Reviews)