В Африці це блюдо зазвичай готується в & nbsp; глиняному горщику, який опечатується свіжої глиною або шматком тесту. Але і & nbsp; будинки в & nbsp; духовці виходить не гірше!
& nbsp;
Інгредієнти
- 1 велика цесарка
- 5 червоних солодких перців
- 3 великих стиглих помідора
- 1 велика цибулина
- 3 см свіжого кореня імбиру
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. Л. білого винного оцту
- сіль, мелений чорний перець
- довгозерний рис для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Обробити цесарку на порційні шматочки, натріть їх сіллю і перцем з усіх боків, збризніть білим винним оцтом і дайте полежати 10 хв. Крок 2
Цибулину очистіть, наріжте дуже тонкими кружальцями, посоліть, поперчіть і дайте постояти 10 хв. Крок 3
Тим часом разрежьтесладкіе перці уздовж на четвертинки, видаліть насіння, перегородки і плодоніжки. Наріжте м'якоть дуже тонкою соломкою. Крок 4
Найтоншими кружальцями наріжте помідори. Очистіть часник і також наріжте тонкими кружечками, 1-2 мм. Очистіть імбир за допомогою ложки, видаляючи ножем всі пошкоджені місця. М'якоть наріжте також тонко, як часник – теж кружками. Крок 5
Візьміть товстостінну каструлю (гусятницю) або вогнетривку чавунну форму для запікання з кришкою. Покладіть шматки цесарки, на них – спочатку імбир, потім часник і цибулю. Засипте солодким перцем, зверху покладіть помідори, посоліть і поперчіть. Крок 6
За стінці акуратно влийте 0,5 склянки води. Поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, закрийте кришкою (якщо вона погано пристає, обмотайте стик фольгою), зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте 2 ч. М'ясо цесарки має падати з кістки. Подавайте кеджену з рисом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!