Для приготування цієї страви можна використовувати звичайну шинку, нарізану скибочками. Але краще взяти прошутто, тому що властивий їй солонуватий смак бекону добре поєднується з м'яким смаком цикорію. Вершки додаються за бажанням.
Інгредієнти
- 4 скибочки шинки прошутто
- 75 мл овочевого бульйону або білого вина
- 2 ст. л. діжонськой гірчиці
- масло вершкове розм'якшене
- 4 скибочки сиру чеддер або грюйер
- 2 головки цикорію
- 50 мл жирних вершків
- (не дуже великі)
- 2 втечі чебрецю
Покроковий рецепт приготування
Розігріти духовку до 200 & # 730; С. На кожній головці цикорію зробити надріз хрест-навхрест, починаючи від заснування і до середини. У розрізи помістити масло. Скибочки шинки розкласти на робочій поверхні за два, щоб один злегка налазив на інший. Змастити шинку гірчицею і зверху покласти цикорій. Акуратно загорнути цикорій в шинку, покласти в невелику вогнетривкий посуд, полити бульйоном або вином і зверху покласти пагони чебрецю. Форму нещільно прикрити фольгою і запікати в духовці 30-40 хвилин, поки цикорій не стане м'яким. Зняти кришку, покласти на конвертики з цукром скибочки сиру і запікати, не накриваючи, ще 6-8 хвилин, поки сир не розплавиться і не підрум'яниться. Після цього цикорій вже можна подавати на стіл. А можна вийняти цикорій з форми, поставити її на середній вогонь і прокип'ятити виділилися соки разом з вершками 4-5 хвилин, щоб соус придбав густоту сиропу. Цим соусом полити цикорій і подавати з смаженою картоплею і салатом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!