Улюблений пісний рецепт x Інгредієнти
- цибуля дрібний – 1 шт.
- томати рубані у власному соку – 1 банка
- морква середнього розміру – 1 шт.
- сік лимона – 1 ч. л.
- селера (стебло) – 2 шт.
- перець – за смаком
- рис коричневий (бурий) – 2/3 склянки
- сіль – за смаком
- масло рослинне для смаження – 2-3 ст. л.
- цукіні (довжиною ок. 15 см) – 1 шт.
- перець червоний або жовтий солодкий – 1/2 шт.
- лист виноградний солоний – 25-30 шт.
- кінза (будь-яка інша зелень) – за бажанням
- зіра – 1 ч. л.
- часник – 2-3 зубчики
Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ
Крок 1 Підготувати листя. Для цього промити їх проточною водою і залити окропом на 40 хвилин. Потім воду злити і знову залити окропом хвилин на 20. Рис промити і зварити до готовності. Крок 2
Лук очистити, промити всі овочі і нарізати їх на дрібні кубики (0,5х0,5 см). Обсмажити в маслі моркву, 1 стебло селери, цибулю. Трохи пізніше додати перець і в самому кінці, коли овочі наполовину готові, покласти кабачок. Крок 3
Коли рис звариться, промити його і дати охолонути. Частина зелені промити, дрібно нарубати і додати до овочів. Туди ж викласти рис. За допомогою ступки подрібнити зиру і всипати в рисово-овочеву суміш. Посолити, поперчити, перемішати. Можна видавити 1 ч. Л. лимонного соку. З листя злити воду і злегка віджати, щоб було зручно загортати начинку. Видалити жорсткий черешок. Листя покласти вгору виступаючими прожилками, викласти начинку – приблизно по 1-2 ч. Л. Щільно загорнути й укласти в скляну форму. Крок 4
Помідори у власному соку викласти в миску, додати до них нарізану залишився стебло селери, часник і перетворити в пюре за допомогою блендера. Покласти решту нарізаної зелені. Посолити, поперчити. Одержаний соус вилити на долму. У розігріту до 180-200 градусів духовку поставити форму з долмой, попередньо закривши її фольгою або кришкою. Залишити нудитися на 25-35 хвилин. Якщо волога буде випаровуватися, то можна додати трохи води. Корисна порада
Зараз у багатьох є & quot; Диво-горщик & quot; під назвою Мультиварка. І долму можна доготувати в ній в режимі & quot; Гасіння & quot; за 30 хвилин.
Господині на замітку
Бурий рис вариться дуже довго і розварюється неохоче. Кількість начинки залежить від розміру листа. Замість блендера можна використовувати міксер. В якості соусу цілком достатньо того, в якому готується долма, а можна зробити соус на кефірі. Для цього 1 стакан кефіру змішати з подрібненим зубчиком часнику і жменею зелені кінзи. Цей соус добре зробити відразу, після того як поставили долму в духову шафу, тоді кефір встигне насититися ароматом і смаком добавок.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!