В магазинах і & nbsp; на ринках тепер продаються консервовані виноградне листя, так & nbsp; що робити долму можна в & nbsp; будь-який час року
Інгредієнти
- 45-50 виноградного листя (свіжих або консервованих)
- 700 г м'якоті яловичини з жирком
- 60 г рису
- 1 велика морквина
- 1 велика цибулина
- 2-3 черешка селери
- 4-5 гілочок петрушки
- 60 г вершкового масла
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
- густий йогурт для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Замочите рис в воді кімнатної температури на 2-3 ч. Якщо у вас свіжі виноградне листя, їх потрібно обшпарити крутим окропом. Якщо консервовані – промийте їх у холодній питній воді. Ображати у листя стеблинки. Крок 2
Яловичину наріжте невеликими шматками. Цибулю очистіть і також наріжте. Проверните м'ясо з цибулею через м'ясорубку. Крок 3
Дуже дрібно наріжте петрушку, додайте до фаршу. Вичерпати трохи води від рису, відкиньте рис на сито, покладіть в фарш. Посоліть, поперчіть, приправте оливковою олією, ретельно перемішайте, додаючи стільки води від рису, щоб фарш вийшов не надто щільним. Викладіть по ложечці вийшла начинки на кожен виноградний лист ближче до його основи. Загорніть рулетом, підвертаючи відкриті бічні краї так, щоб вийшли конвертики. Крок 4
Залийте долму теплою водою і закрийте каструлю кришкою. Після того як закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і тушкуйте 40 хв. Подавайте з йогуртом.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!