ДОЛМА З баранини і яловичини

Долма, толма & ndash; її роблять всюди на Кавказі. І неважливо, як саме вона називається & ndash; були б виноградне листя та смачний фарш, плюс трішки терпіння & ndash; і захват домочадців і гостей забезпечений.

ДОЛМА З баранини і яловичини

Інгредієнти

  • 300-350 г консервованих виноградного листя
  • 1 кг яловичих або баранячих кісток
  • по 250 г м'якоті баранини і яловичини
  • 50 г рису
  • 2 великі цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 100 г мацоні + ще для подачі
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 1 великий пучок суміші трав (кінза, м'ята, чебрець, Рейхан, тархун)
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ДОЛМА З баранини і яловичини

Виноградне листя опустіть в окріп на 30 сек., сполосніть в холодній воді, вийміть і остудіть. Крок 2

ДОЛМА З баранини і яловичини

Зелень дрібно порубати. М'ясо пропустіть через м'ясорубку разом з цибулею і часником. Додайте рис, зелень, посоліть, поперчіть. Ретельно перемішайте, додайте мацоні і лимонний сік, ретельно перемішайте. Крок 3

ДОЛМА З баранини і яловичини

У кожен виноградний лист загорніть по невеликій кількості фаршу (велике листя розріжте на 2 половинки). Крок 4

ДОЛМА З баранини і яловичини

На дно глибокої каструлі з товстим дном акуратно укладіть кістки для бульйону і викладіть зверху долму, намагаючись укладати її щільніше. Крок 5 Накрийте долму перевернутої жароміцної тарілкою, залийте холодною водою до рівня тарілки, закрийте каструлю кришкою і поставте варити на слабкий вогонь. Долма готова, коли рис в фарші став м'яким, як правило це займає приблизно 40 хв. Подавайте долму гарячої з мацоні і зеленню.

0/5 (0 Reviews)