Долма, толма & ndash; її роблять всюди на Кавказі. І неважливо, як саме вона називається & ndash; були б виноградне листя та смачний фарш, плюс трішки терпіння & ndash; і захват домочадців і гостей забезпечений.
Інгредієнти
- 300-350 г консервованих виноградного листя
- 1 кг яловичих або баранячих кісток
- по 250 г м'якоті баранини і яловичини
- 50 г рису
- 2 великі цибулини
- 4 зубчики часнику
- 100 г мацоні + ще для подачі
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 великий пучок суміші трав (кінза, м'ята, чебрець, Рейхан, тархун)
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Виноградне листя опустіть в окріп на 30 сек., сполосніть в холодній воді, вийміть і остудіть. Крок 2
Зелень дрібно порубати. М'ясо пропустіть через м'ясорубку разом з цибулею і часником. Додайте рис, зелень, посоліть, поперчіть. Ретельно перемішайте, додайте мацоні і лимонний сік, ретельно перемішайте. Крок 3
У кожен виноградний лист загорніть по невеликій кількості фаршу (велике листя розріжте на 2 половинки). Крок 4
На дно глибокої каструлі з товстим дном акуратно укладіть кістки для бульйону і викладіть зверху долму, намагаючись укладати її щільніше. Крок 5 Накрийте долму перевернутої жароміцної тарілкою, залийте холодною водою до рівня тарілки, закрийте каструлю кришкою і поставте варити на слабкий вогонь. Долма готова, коли рис в фарші став м'яким, як правило це займає приблизно 40 хв. Подавайте долму гарячої з мацоні і зеленню.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!