Стромболі – це італійський закритий пиріг з дріжджового тіста з начинкою. Найпопулярніша начинка – невеликі фрикадельки, вони чудово виглядають на розрізі. Але замість фрикадельок може бути використана шинка, салямі або Мортадело. Решта складу пирога дуже нагадує піцу – томатний соус і багато сиру.
Інгредієнти
Для начинки:
- 150 г печериць
- 150 г моцарели
- 100 мл томатного соусу
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. л. сушеного орегано
- оливкова олія
- сіль, мелений чорний перець
Для тіста:
- 320 г борошна
- 200 мл води
- 1 ч. л. солі
- 3 ст. л. оливкового масла
- 1 ч. л. сухих дріжджів
- 1 яйце для змащування
Для фрикадельок:
- 400 г нежирного свинячого фаршу
- 1 яйце
- 1 маленька цибулина
- 2 зубчики часнику
- 3 гілочки петрушки
- 1 ч. л. сушеного базиліка
- 1/4 ч. л. сушених пластівців чилі
- оливкова олія
- мука
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
1. Просійте в миску борошно, додайте сіль і дріжджі. Влийте теплу воду і замісити тісто. Додайте оливкову олію і вимісити тісто, поки воно не стане гладким і м'яким. Скачайте тісто в кулю і залиште на 1 ч. Коли тісто підійде, обімніть його і знову залиште для підходу. Крок 2
2. Приготуйте фрикадельки. Очистіть і дрібно наріжте цибулю і часник, порубати листя петрушки. Покладіть фарш в миску, додайте цибулю, часник, петрушку і яйце, всипте сушений базилік і пластівці чилі, посоліть і поперчіть, перемішайте. Сформуйте мокрими руками маленькі фрикадельки і обваляйте їх у борошні. Розігрійте в сковороді оливкове масло і швидко обсмажте фрикадельки до золотистого кольору. Перекладіть на паперові рушники. Крок 3
3 . Наріжте шампіньйони скибочками і обсмажте з часником на оливковій олії, трохи посоліть і поперчіть. Наріжте моцарелу кружками. Крок 4
4. Розігрійте духовку до 180 ° С. Розкачайте готове тісто на посипаній борошном поверхні в прямокутник товщиною 3 мм. Не доходячи до одного краю по довгій стороні на 5-7 см, змастіть тісто томатним соусом і посипте сушеним орегано. Крок 5
5 . Викладіть фрикадельки, гриби і шматочки моцарели і скрутіть рулет. Защипніть рулет по краях. Акуратно перекладіть на деко, застелене пергаментом, залиште на 15 хв., Прикривши рушником. Крок 6
6 . На верхній частині рулету зробіть кілька розрізів. Змішайте яйце з 2 ст. л. води і змастіть Стромболі. Поставте деко в духовку і випікайте 30 хв. Готовий Стромболі залиште на 5 хв., А потім наріжте і подавайте гарячим.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!