ДОЛМА З кускус І чорносливом

ДОЛМА З кускус І чорносливом

Зимова їжа x Інгредієнти

  • 1 кг фаршу з яловичини або баранини
  • 1/3 ст. кускусу
  • 1 велика цибулина
  • невелика жменя листя м'яти
  • сіль і перець за смаком
  • консервовані виноградне листя
  • жменю сухофруктів (у мене чорнослив)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Кускус залити окропом, залишити на 5 хвилин під кришкою. М'яту дрібно порізати, цибулю подрібнити. Змішати фарш, м'яту, цибулю і кускус. Посолити, поперчити, перемішати. Крок 2 Листя винограду залити холодною водою, добре промити. Якщо листя дуже солоні, можна залити їх окропом, залишити на 10-15 хвилин, потім промити і викласти на сито або друшляк. Крок 3 Викласти фарш на виноградне листя і акуратно загорнути. Крок 4 Дно каструлі викласти виноградним листям (можна використовувати браковані, рвані), на листя викладати долму. Між рядами класти заздалегідь помиті сухофрукти. Крок 5 Зверху долму знову накрити виноградним листям і притиснути їх перевернутої тарілкою. Крок 6 Залити гарячою водою, щоб вся долма була покрита рідиною. Довести до кипіння, потім вогонь зменшити до середнього, накрити кришкою і готувати 30 хвилин. Крок 7 До долма можна подати соус зі сметани/йогурту/мацуна із зеленню, часником і гострим перцем. Або подавати її, заливши соусом, який утворився при гасінні.

0/5 (0 Reviews)