ДОЛМА З ОВОЧІВ

ДОЛМА З ОВОЧІВ

Інгредієнти

  • масло вершкове топлене – 140 г
  • баклажан – 2 шт.
  • перець болгарський – 2 шт.
  • курдюк – 100 г
  • сіль – 2 ч. Л.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • перець гострий свіжий – 1 шт.
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> баранина (вирізка) – 500 г

  • помідор – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 М'ясо і цибулю пропустити через м'ясорубку, перемішати руками. Готовий фарш викласти на сковороду без масла. Гасити, періодично помішуючи, щоб не утворилися грудки. Додати 1 ч. Л. солі, перець, 70 г масла, перемішати. Гасити до готовності. Фарш (гиймя) повинен вийде розсипчастий (крупинками). Крок 2

ДОЛМА З ОВОЧІВ

За допомогою ножа, гвинтоподібними колами, зробити поглиблення і очистити “нутрощі” баклажана. Насипати туди сіль, що залишилася і залишити на 10 хвилин, щоб “пішла” гіркоту. Далі промити, щоб усередині не залишилося соку і солі. Зрізати не до кінця “капелюшок” перцю так, щоб вийшла закривається кришечка. “Нутрощі” вичистити ножем. Зрізати не до кінця нижню частину помідора, тому що вона м'якше верхньої (щоб під час варіння не лопнула і не розсипалася). М'якоть помідора вирізати спочатку ножем, а потім вичистити чайною ложкою. М'якоть не викидати, залишити для соусу. Крок 3

ДОЛМА З ОВОЧІВ

Перець і баклажан обсмажити на топленому маслі з двох сторін до напівготовності на середньому вогні. Остудити. Підготовлені овочі наповнити фаршем за допомогою чайної ложки, злегка придавлюючи фарш кінчиком ложки. Закрити “капелюшок-кришечку” перцю і помідори. Крок 4

ДОЛМА З ОВОЧІВ

У глибоку сковороду з маслом викласти , натертий на крупній тертці, помідор і м'якоть від вискоблена помідорів. Овочі укласти по колу в сковороду. Закрити кришку. Гасити 30-40 хвилин на слабкому вогні. При подачі полити соусом, що утворився під час приготування. Господині на замітку

Достаток соковитих, немов нагодована сонцем овочів створило і особливі різновиди Азербайджанських страв !!! Долма з овочів – Літня долма -або як, у нас називають & quot; Бадимджан, помідор, бібяр долмаси & quot; ще її називають & quot; трійка & quot; або & quot; світлофор & quot; через головних інгредієнтів – перцю, баклажан і помідори, – одна з найсмачніших, красивих і простих страв. Раніше її готували влітку і восени. А якщо хотіли здивувати гостя, звали його на літню долму взимку – овочів було не дістати, і річна долма сприймалася як екзотичне і незвичайне блюдо. Зараз всі головні інгредієнти річної долми можна купити в магазинах в будь-який час року. Головне, уважно поставитися до їх вибору. Баклажани в долму йдуть маленькі, а помідори великі. Зелений болгарський перець краще взяти з тонкою шкіркою – так долма вийде ніжніше. А м'ясо баранини для начинки обов'язково повинна бути свіжим !!! В Азербайджані долму роблять найрізноманітнішу – в овочах, листках шовковиці (шовковиці, є короткий час навесні, коли вони шовкові, так само, як і виноградні заготовляють, поки не погрубелі), навіть інжіровие листя в ходу і реп.лук. Загортають в листя щавлю, буряка, квасолі, капусту і.т.д. У фарш за бажанням кладуть різну зелень & mdash; кріп, петрушку, кінзу, м'яту, Рейхан тощо. Роблять фарш з половинками гороху нохуд (нут). Додають часточки айви & mdash; аромат від неї, що в плові, що в долма запаморочливий. Хто-небудь пробував долму з рибою, з куркою, і індюшачий фаршем або з овочі начиненою лявянгі? Як це смачно! У долму також добре & quot; йдуть & quot; сухофрукти & mdash; кисла алича, слива, каштан та ін. Часто кладуть лавашану & mdash; пастилу з терну або гранатів, аличі або помідор. Якщо долма овочева (помідор, перець і баклажан), дуже смачна долма виходить з обсмаженою фаршем і овочами. Подають таку долму соусом, що утворився під час гасіння. Як представниця Азербайджану, країни походження долми, хочу поділитися цим рецептом !!! Дослівний переклад з Азері-тюркського: долма-начиняти, заповнювати. Довжина & quot; поглиблення & quot; баклажана відповідає довжині ножа. В даному рецепті – 10 см.

0/5 (0 Reviews)