Інгредієнти
- лимони – 1,5 шт.
- молоко – 50 мл
- великі креветки – 250 г
- гострий червоний перець чилі – 1 шт.
- вершкове масло – 1 ст. л.
- світлий ром – 50 мл
- яйця – 4 шт.
- тушки крижаної риби – 2 шт.
- баклажан – 1 шт .
- помідор – 1 шт.
- качан салату-латуку – 1 шт.
- зелена цибуля і петрушка – по 1 пучку
- середні цибулини – 2 шт.
- борошно – 250 г
Для заправки :
- готова зерниста гірчиця – 1 ст. л.
- білий винний оцет – 50 мл
- яйце – 1 шт.
- цибулина – 1 шт.
- яловичий бульйон – 100 мл
Для фритюру:
- сіль, перець
- рослинне масло – 250 мл
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Приготувати заправку. Цибулину очистити і дрібно нарізати. Бульйон, оцет, цибуля, яйце і гірчицю помістити в блендер, додати по щіпці солі і перцю, збити до однорідності. Перелити в миску і поставити в холодильник. Крок 2
Баклажани вимити, розрізати уздовж навпіл, зробити на м'якоті надрізи у вигляді сіточки, посолити і залишити на 30 хв. Розігріти духовку до 180 ° С. Баклажани промити, обсушити, покласти на змащене маслом деко і помістити в духовку на 30 хв. Крок 3
Закип'ятити в каструлі злегка підсолену воду. Покласти креветки і варити 4 хв. Відкинути на друшляк, дати трохи охолонути, потім очистити від голів і панцирів. З 0,5 лимона вичавити сік. Скласти креветки в миску, перемішати з лимонним соком і дати постояти 30 хв. Крок 4
Приготувати тісто. Змішати в мисці просіяне борошно, молоко, ром і яйця. Посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Відставити. Крок 5
Гострий перець вимити, розрізати навпіл і очистити від насіння. Ще раз промити і подрібнити. Зелену цибулю вимити, дрібно нарізати. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно порубати. Крок 6
Вмішати подрібнений перець, ріпчаста і зелена цибуля в приготоване тісто. Розділити тісто на 3 рівні частини, загорнути кожну в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хв. Крок 7
Петрушку вимити, обсушити й подрібнити. З запеченого баклажана ложкою вийняти м'якоть, скласти в миску, всипати петрушку і розім'яти в пюре. Додати в одну частину охолодженого тіста. Перемішати. Крок 8
Рибу заздалегідь випатрати, вимити і відварити в киплячій підсоленій воді, 15 хв. Дати охолонути, потім розділити кожну на 2 частини, видаливши хребет. Рибне філе розім'яти виделкою і перемішати з другою частиною тіста. Крок 9
Креветки подрібнити і перемішати з рештою тестом. Крок 10
Сформувати з усіх трьох видів тіста фрикадельки розміром з великий волоський горіх. Крок 11
Сильно розігріти в сотейнику рослинне масло. Порціями обсмажувати в ньому фрикадельки, по 5 хв. кожну порцію. Шумівкою викладати фрикадельки на паперові серветки, щоб скло зайве масло. Крок 12
Що залишився лимон і помідор вимити. Лимон нарізати тонкими скибочками, помідор – часточками. Салат розібрати на листя, промити і обсушити. Викласти салатні листя на порційні тарілки. Зверху укласти фрикадельки, прикрасити скибочками лимона і часточками помідора. Полити підготовленої заправкою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!