Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Інгредієнти

  • лимони – 1,5 шт.
  • молоко – 50 мл
  • великі креветки – 250 г
  • гострий червоний перець чилі – 1 шт.
  • вершкове масло – 1 ст. л.
  • світлий ром – 50 мл
  • яйця – 4 шт.
  • тушки крижаної риби – 2 шт.
  • баклажан – 1 шт .
  • помідор – 1 шт.
  • качан салату-латуку – 1 шт.
  • зелена цибуля і петрушка – по 1 пучку
  • середні цибулини – 2 шт.
  • борошно – 250 г

Для заправки :

  • готова зерниста гірчиця – 1 ст. л.
  • білий винний оцет – 50 мл
  • яйце – 1 шт.
  • цибулина – 1 шт.
  • яловичий бульйон – 100 мл

Для фритюру:

  • сіль, перець
  • рослинне масло – 250 мл

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Приготувати заправку. Цибулину очистити і дрібно нарізати. Бульйон, оцет, цибуля, яйце і гірчицю помістити в блендер, додати по щіпці солі і перцю, збити до однорідності. Перелити в миску і поставити в холодильник. Крок 2

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Баклажани вимити, розрізати уздовж навпіл, зробити на м'якоті надрізи у вигляді сіточки, посолити і залишити на 30 хв. Розігріти духовку до 180 ° С. Баклажани промити, обсушити, покласти на змащене маслом деко і помістити в духовку на 30 хв. Крок 3

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Закип'ятити в каструлі злегка підсолену воду. Покласти креветки і варити 4 хв. Відкинути на друшляк, дати трохи охолонути, потім очистити від голів і панцирів. З 0,5 лимона вичавити сік. Скласти креветки в миску, перемішати з лимонним соком і дати постояти 30 хв. Крок 4

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Приготувати тісто. Змішати в мисці просіяне борошно, молоко, ром і яйця. Посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Відставити. Крок 5

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Гострий перець вимити, розрізати навпіл і очистити від насіння. Ще раз промити і подрібнити. Зелену цибулю вимити, дрібно нарізати. Ріпчасту цибулю очистити і дрібно порубати. Крок 6

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Вмішати подрібнений перець, ріпчаста і зелена цибуля в приготоване тісто. Розділити тісто на 3 рівні частини, загорнути кожну в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хв. Крок 7

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Петрушку вимити, обсушити й подрібнити. З запеченого баклажана ложкою вийняти м'якоть, скласти в миску, всипати петрушку і розім'яти в пюре. Додати в одну частину охолодженого тіста. Перемішати. Крок 8

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Рибу заздалегідь випатрати, вимити і відварити в киплячій підсоленій воді, 15 хв. Дати охолонути, потім розділити кожну на 2 частини, видаливши хребет. Рибне філе розім'яти виделкою і перемішати з другою частиною тіста. Крок 9

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Креветки подрібнити і перемішати з рештою тестом. Крок 10

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Сформувати з усіх трьох видів тіста фрикадельки розміром з великий волоський горіх. Крок 11

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Сильно розігріти в сотейнику рослинне масло. Порціями обсмажувати в ньому фрикадельки, по 5 хв. кожну порцію. Шумівкою викладати фрикадельки на паперові серветки, щоб скло зайве масло. Крок 12

Салат з фрикадельками ПО-Антильські

Що залишився лимон і помідор вимити. Лимон нарізати тонкими скибочками, помідор – часточками. Салат розібрати на листя, промити і обсушити. Викласти салатні листя на порційні тарілки. Зверху укласти фрикадельки, прикрасити скибочками лимона і часточками помідора. Полити підготовленої заправкою.

0/5 (0 Reviews)