ДОЛМА З РИСОМ І родзинками

Долму з рисом, родзинками і кедровими горіхами можна зустріти на Сицилії і в Лівані. Над її начинкою & laquo; попрацювали & raquo; арабські переселенці, підігнавши її під свій смак. Подають таку долму повністю остигнула в якості закуски.

 ДОЛМА З РИСОМ І родзинками

Інгредієнти

  • 300 г маринованих виноградного листя
  • 1 склянка рису
  • 2/3 склянки світлого родзинок
  • 1/2 склянки кедрових горіхів
  • 1 велика цибулина
  • 2 середніх помідора
  • 3 зубчики часнику
  • 1 великий пучок петрушки
  • сік 1 лимона
  • оливкова олія
  • сіль, мелений чорний перець
  • натуральний йогурт

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ДОЛМА З РИСОМ І родзинками

Мариновані виноградне листя замочіть в холодній воді на 30 хв., Потім промийте, щоб видалити надлишки солі. Відкиньте на друшляк і дайте воді стекти. Крок 2

ДОЛМА З РИСОМ І родзинками

Очистіть цибулю і часник. Лук наріжте маленькими кубиками, часник дрібно порубати. У великій каструлі розігрійте оливкову олію і обсмажте цибулю до м'якості, 5-7 хв. Зменшіть вогонь, додайте подрібнений часник і смажте 1 хв. Потім покладіть родзинки і готуйте разом 3 хв. Крок 3 Обсмажте кедрові горіхи на сухій сковороді до золотистого кольору, часто струшуючи сковороду. Пересипьте горіхи на тарілку. Крок 4

ДОЛМА З РИСОМ І родзинками

Помідори натріть на тертці, шкірку викинете. Дрібно наріжте петрушку. Крок 5

ДОЛМА З РИСОМ І родзинками

Змішайте промитий рис, цибулю з родзинками, кедрові горіхи, терті помідори і петрушку, добре посоліть і поперчіть, перемішайте. Крок 6

ДОЛМА З РИСОМ І родзинками

Покладіть виноградний лист прожилками вгору. Видаліть черешок. На підставу листа, у черешка, трохи відступивши від краю, покладіть 1 ст. л. начинки. Загорніть лист: накрийте начинку нижнім краєм листа, потім правим і лівим кінцем, потім верхньою частиною. Крок 7

ДОЛМА З РИСОМ І родзинками

Щільно укладіть долму в широку каструлю, притисніть тарілкою і залийте водою, щоб вона покривала долму на 1-2 см. Влийте лимонний сік і 2-3 ст. л. оливкового масла. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 1 ч. Зніміть з вогню і повністю остудіть. Крок 8 Викладіть долму на блюдо, даючи стекти воді. Подавайте з натуральним йогуртом в якості закуски.

0/5 (0 Reviews)