КОРИСНА ДОЛМАДАКЬЯ – ДОЛМА ПО-ГРЕЧЕСКИ

& laquo; У Греції все є & raquo ;. І долма теж є, називається вона тут & laquo; долмадакья & raquo ;. Долма з баранчиком & ndash; улюблене святкове блюдо, а в будні греки готують долму без м'яса, загортаючи в листя тільки рис і зелень. Зате в кінці приготування вони заливають долму приголомшливим соусом з яєць і лимонів & ndash; авголемоно. Виходить так смачно, що ніякого м'яса не потрібно.

Інгредієнти

  • 300 г маринованих виноградного листя
  • 1 стакан круглозерний рису
  • 2 середні цибулини
  • 1 великий пучок зелені (петрушка, м'ята, кріп)
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • сік 1 лимона
  • сіль, мелений чорний перець

Для соусу авголемоно:

  • 3 яйця
  • сік 2 великих лимонів

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Мариновані виноградне листя замочіть в холодній воді на 30 хв., потім промийте, щоб видалити надлишки солі. Відкиньте на друшляк і дайте воді стекти. Крок 2

КОРИСНА ДОЛМАДАКЬЯ & ndash; ДОЛМА ПО- ГРЕЧЕСКИ

Очистіть цибулю і дуже дрібно наріжте або подрібніть за допомогою блендера (стежте, щоб у вас вийшли шматочки, а не пюре). Дрібно наріжте зелень. Змішайте рис, цибулю і зелень, добре посоліть і поперчіть. Крок 3

Покладіть виноградний лист на робочу поверхню прожилками вгору. На підставу листа, у черешка, трохи відступивши від краю, покладіть 1 ст. л. начинки. Загорніть лист: накрийте начинку нижнім краєм листа, потім правим і лівим кінцем, потім верхньою частиною. Крок 4

КОРИСНА ДОЛМАДАКЬЯ & ndash; ДОЛМА ПО- ГРЕЧЕСКИ

Складайте долму в широку каструлю з товстим дном, долма повинна щільно прилягати одне до одного. Коли вся долма виявиться в каструлі, покладіть на неї плоску тарілку, це не дасть їй спливти. Влийте в каструлю стільки води, щоб вона була на 1-1,5 см вище рівня долми. Додайте оливкову олію і лимонний сік, трохи посоліть і поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть долму 1 ч, до готовності рису. Крок 5

КОРИСНА ДОЛМАДАКЬЯ & ndash; ДОЛМА ПО- ГРЕЧЕСКИ

Для соусу збийте яйця з лимонним соком. Зачерпніть в каструлі з долмой приблизно ополоник гарячої рідини і дуже тонкою цівкою влийте в соус, постійно розмішуючи його віночком. Будьте обережні, щоб яйця не зварилися. Крок 6

КОРИСНА ДОЛМАДАКЬЯ & ndash; ДОЛМА ПО- ГРЕЧЕСКИ

Зніміть каструлю з долмой з вогню і влийте соус. Накрийте кришкою і злегка потрясіть каструлю, щоб соус рівномірно розподілився. Залиште на 30 хв. Подавайте долму теплою разом з соусом.

0/5 (0 Reviews)