Перська кухня вважається досить складною, кожне блюдо вимагає багато маніпуляцій з продуктами, ретельний підбір спецій і приправ. Але це блюдо до складних не відноситься, а ось до ефектним & ndash; безсумнівно. Таке добре приготувати на велику компанію гостей, і нехай кожен вибирає собі овочі за смаком. Чи задоволені будуть усі.
Інгредієнти
- Для фарширування:
- 12 виноградного листя
- 3-5 капустяного листя
- 3 цибулини шалот
- 3 різнокольорових солодких перцю
- 3 середніх помідора
- 1 середній кабачок або цукіні
Для варіння:
- 300 г баранячих реберець
- 2/3 склянки нуту
- 2 ст. л. томатної пасти
Для начинки:
- 800 г м'ясного фаршу (баранина або баранина з яловичиною)
- 1,2 склянки довгого рису
- 1 помідор
- 2 великі цибулини
- 4 зубчики часнику
- пучок петрушки
- пучок м'яти
- 1 ч. л. куркуми
- 1 ч. Л. меленої зіри
- 1 ч. л. суміші спецій гарам масала
- 1 ст. л. сумаху
- 3 ст. л. гранатового соусу наршараб
- 60 мл оливкової олії
- сік 1 лимона
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Замочіть нут на 6-8 ч. Відваріть до напівготовності, 1 ч. Крок 2 Приготуйте начинку. Добре промийте рис і перекладіть у велику миску. Дрібно наріжте зелень. Порубати часник. Очистіть цибулю і наріжте середніми кубиками. Дрібно наріжте помідор. Додайте фарш, помідор, зелень, часник і цибулю до рису, всипте спеції, влийте лимонний сік і наршараб, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте. Крок 3
Розріжте цукіні поперек на 3 частини. Ложкою вишкребіть частина м'якоті з цукіні, щоб вийшли барила, видаліть насіння. У помідорів зріжте «кришечки», видаліть частину м'якоті ложкою. Наріжте дрібно м'якоть цукіні і помідори і додайте до начинки. Зріжте «кришечки» з перцю, видаліть насіння і перегородки. Вільно наповніть перці, цукіні і помідори начинкою, накрийте «кришечками». Крок 4
Мариновані виноградне листя промийте в холодній воді. Листя капусти залийте на 5 хв. киплячою водою, потім дістаньте і струсіть. Загорніть начинку в виноградні і капустяні листки. Крок 5
У цибулі-шалот зріжте кінчики з двох сторін, надріжте цибулю уздовж по одній стороні. Покладіть цибулю в сотейник, залийте окропом і поставте на вогонь. Варіть 2 хв., Щоб цибуля стала м'якше і можна було роз'єднати шари. Вільно наповніть начинкою один шар цибулі, зверху оберніть ще 2-3 шарами. Крок 6 Змастіть дно великий толстостенной каструлі маслом і викладіть фарширований лук. Потім викладіть баранячі реберця і нут. Наступним шаром викладіть фаршировані капустяні і виноградне листя, цукіні і перець. Останнім шаром покладіть помідори. Крок 7 Влийте по стінках каструлі в декількох місцях масло. Поставте каструлю на середній вогонь на 5-7 хв., За цей час підсмажиться цибулю на дні. Крок 8 Розведіть томатну пасту в воді і влийте в каструлю, вода повинна лише покрити овочі. Посоліть. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні 45-50 хв., Вода повинна майже вбратися. Вимкніть вогонь і дайте постояти 10 хв. Крок 9 Викладіть овочі на блюдо, поруч покладіть баранячі реберця і нут. Подавайте з йогуртом і коржиками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!