СЕРБСЬКА САРМА

Цей рецепт Сарми & ndash; сербська версія голубців, яку багато сербів подають в звичайні дні, але особливо блюдо популярно в дні національних свят. Традиційно для приготування Сарми використовують квашені качани капусти, але допустимо і такий варіант як у нас, зі свіжої і квашеної капусти.

 СЕРБСЬКА САРМА

 СЕРБСЬКА САРМА

Інгредієнти

  • 1 качан капусти
  • 1 кг квашеної капусти
  • 500 г курячого фаршу
  • 500 г свинячого фаршу
  • 6 копчених свинячих ребер з м'ясом (або інше копчене м'ясо)
  • 1 склянка рису
  • 2 середні цибулини
  • 800 г томатного соусу
  • 2 ст. л. сушеної петрушки
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • рослинне мвсло для форми
  • сметана для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Покладіть качан капусти у велику каструлю, залийте окропом і варіть 5-7 хв., Поки зовнішні листя не стануть м'якими. Перекладіть капусту в друшляк і дайте стекти воді. Маленьким ножем зріжте листя біля основи і акуратно зніміть їх. Крок 2 За допомогою невеликого ножа видаліть жорсткі ребра з листя, не пошкоджуючи їх. Відкладіть більш жорсткі зовнішні листя. Крок 3

СЕРБСЬКА САРМА

Очистіть і дрібно наріжте цибуля. Добре промийте рис. Змішайте обидва види фаршу, цибуля і рис, всипте сушену петрушку, посоліть і поперчіть, влийте 100 мл води і добре вимішайте. Крок 4

СЕРБСЬКА САРМА

Покладіть перед собою капустяний лист, на нього викладіть 1-2 ст. л. начинки. Поверніть нещільним конвертом. Таким чином поверніть все голубці. Крок 5

СЕРБСЬКА САРМА

Розігрійте духовку до 180 ° С. Змастіть маслом велику форму для запікання. Квашену капусту відіжміть від розсолу і розподіліть по дну форми. На неї викладіть голубці швом вниз. Між голубцями укладіть копчені реберця. Накрийте форму зовнішніми листям. Крок 6 Змішайте томатний соус з 200 мл води і залийте САРМ, щоб вона була повністю занурена в соус. Крок 7

СЕРБСЬКА САРМА

Накрийте форму подвійним шаром фольги і поставте в духовку на 1 год. Потім знизьте температуру до 160 ° С і готуйте ще 2 ч. Дайте САРМ постояти перед подачею 20 хв. Подавайте зі сметаною.

0/5 (0 Reviews)