ДОМАШНІ МАНТИ

Манти & mdash; східне блюдо з дрібно рубаного м'яса і цибулі приготоване на пару в спеціальному посуді. Для більш пластичної структури тесту спробуйте додати при замішуванні тіста столовий оцет. Таке тісто добре розкочується і не рветься. З цього тесту можна приготувати не тільки манти, але і хінкалі, пельмені, ханум.

 ДОМАШНІ МАНТИ

Фарш-кидок x Інгредієнти

  • вода 1.5 стакан (а)
  • борошно 0,5 кг
  • оцет столовий 1 ст.л.
  • рослинне масло 1 ст.л.
  • сіль 2 ч.л.
  • яйце 1 шт.
  • змішаний фарш 1 кг
  • ріпчасту цибулю 0,5 кг
  • суміш перців 1 ч.л.
  • вода 0,5 стакан (а)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Борошно просіяти в миску, сформувати в центрі поглиблення. Вбити яйце, додати сіль 1 ч. Л. Додати 1 стакан води, оцет і соняшникову олію. Крок 2 Тісто викласти на робочу поверхню, продовжуючи місити його. Муки може піти більше або менше. Готове тісто повинно вийти досить щільним. Готове тісто покласти в миску, накрити плівкою і залишити на 30 хвилин відпочити. Крок 3 Фарш можна взяти будь-який, в даному випадку я використовувала змішаний фарш. М'ясо свинини і яловичини, а також цибулю перекрутити на м'ясорубці з великої гратами. Додати сіль (1 ч. Л.), Суміш перців і воду (0,5 склянки). Фарш добре вимісити. Крок 4 Відпочиле тісто розкачати і вирізати кружальця розміром з кавове блюдце, це залежить від того, якого розміру хочете приготувати манти. У центр розкотив кружечка викласти фарш. Крок 5 Защипнути в центрі протилежні краї тіста з одного боку. Потім защипнуть у центру краю тесту з іншого боку. Потім вийшли «вушка» закріпити між собою з чотирьох сторін. Крок 6 Готові манти скласти на дошку, присипану борошном. Варити манти на пару, попередньо змастивши грати маслом, хвилин 40-45. Господині на замітку

При замішуванні тіста бажано відразу не брати все кількість борошна, а поступово додавати при замісі.

0/5 (0 Reviews)