ДОМАШНІ Свинячі КОВБАСКИ з аджикою

Спробуйте хоча б раз зробити ковбаски самі, і ви зрозумієте, наскільки сильно вони відрізняються від покупних. В кращу сторону, зрозуміло.

ДОМАШНІ Свинячі КОВБАСКИ з аджикою

Інгредієнти

  • 1,5 кг м'якоті жирної свинячої грудинки
  • 1 кг м'якоті свинячої лопатки
  • 1 кг м'якоті свинячий
  • 100 г абхазької червоною аджики
  • 50 г нейодованої солі
  • 15 г коричневого цукру
  • 20 г свіжомелених суміші перців
  • 11 г нитритной солі
  • 150-200 г очищених свинячих кишок

< h2 class = "recipe__ingredient-title"> Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Наріжте грудинку, лопатку і шию кубиками зі стороною 3,5-4 см. Якщо трапляються шматочки чистого жиру, наріжте їх ще дрібніше. Крок 2 Налийте у велику металеву або керамічну миску 500 мл питної води кімнатної температури, додайте звичайну і нітритну сіль, аджику, цукор і перець. Ретельно перемішайте до розчинення солі та цукру. Покладіть в отриманий розсіл м'ясо і перемішуйте руками в рукавичках протягом 5 хв. Затягніть миску плівкою і поставте в холодильник на 8-12 год. Крок 3 Проверните м'ясо через м'ясорубку з найбільшою гратами, в ідеалі 10-12 мм. Гарненько відбийте фарш руками про робочу поверхню або помістіть в комбайн з насадкою для тіста і вимісити. Крок 4 Начините підготовлені кишки вийшов фаршем (для цього існують спеціальні насадки на комбайн або можна зробити це вручну за допомогою воронки з широким носиком, на який потрібно натягнути і закріпити кінець кишки). Крок 5 Перекрутіть кишку в декількох місцях і перев'яжіть кулінарним шпагатом. Так само перев'яжіть початок і кінець кишки. Крок 6 Нагрійте воду до 70 ° С (це можна зробити в мультиварці). Опустіть туди ковбаски і тримайте при цій температурі, поки внутрішня температура ковбасок не підніметься до 68 ° С. Після цього обсушити. Тепер ковбаски можна обсмажити і подати гарячими або закоптити і подавати як ковбасу. Корисна порада

Маріанна Орлинкова, журнал Гастроном:

Готові & laquo; ковбасні вироби & raquo ;, які продаються в магазинах, далеко не у всіх викликають довіру. Якщо ви твердо вирішили контролювати все, що їсте, набагато краще робити ковбаски будинку, тим більше що це не так складно. Щоб стати повноцінним & laquo; ковбасником & raquo ;, вам знадобиться спеціальна насадка для м'ясорубки & ndash; на спеціальний розтруб надаватися кінець кишки, і фарш рівномірно надходить туди під невеликим напором. Але при малих обсягах цілком може вистачити і звичайної великий воронки з широким & laquo; носиком & raquo; & Ndash; тоді ваші ковбаски будуть по-справжньому зроблені вручну. А ось без чого точно не обійтися, якщо ви хочете зберігати ковбаски якийсь час, & ndash; без нитритной солі. Це сильний консервант, який заодно зберігає рожевий колір м'яса. Нітритну сіль можна замовити в інтернет-магазинах, а кишки часто продаються на ринках і в великих супермаркетах.

0/5 (0 Reviews)