ДОМАШНІЙ галантином

Інгредієнти

  • херес сухий – 80 мл
  • бекон – 50 г
  • яловичина – 500 г
  • фісташки – 3 ст. л.
  • буженина – 200 г
  • сіль
  • сирокопчений окіст – 100 г
  • яйце – 2 шт.

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

 ДОМАШНІЙ галантином

Яловичину промити, нарізати невеликими шматками, покласти в чашу блендера. Додати шинку, бекон, половину буженини і подрібнити до утворення однорідного фаршу. Іншу буженину нарізати дрібними кубиками. Крок 2

ДОМАШНІЙ галантином

Фісташки очистити від шкаралупи. У сотейнику закип'ятити воду, покласти горіхи, зменшити вогонь до мінімуму. Через хвилину горіхи обсушити і протерти руками між двома рушниками так, щоб відокремилася шкірка. Крок 3

Змішати фарш з нарізаною бужениною і яйцями, приправити сіллю і перцем. Влити херес, додати фісташки і перемішати. Крок 4

ДОМАШНІЙ галантином

Прямокутну форму відповідного розміру застелити пергаментом так, щоб його краю звисали назовні. Перекласти підготовлену масу в форму, утрамбувати і щільно закрити краями пергаменту. Перев'язати шпагатом. Крок 5

ДОМАШНІЙ галантином

Перекласти загорнутий в пергамент галантин в глибоку каструлю, влити підсолену теплу воду на половину висоти галантіна. Поставити на вогонь, довести до кипіння, прикрити кришкою і варити на повільному вогні 1,5 ч. Крок 6

Вийняти галантин з каструлі і укласти на блюдо. Зверху помістити невеликий вантаж (наповнену водою прямокутну форму). Після того як галантин охолоне, прибрати в холодильник. Перед подачею до столу нарізати скибочками.

0/5 (0 Reviews)