Інгредієнти
- херес сухий – 80 мл
- бекон – 50 г
- яловичина – 500 г
- фісташки – 3 ст. л.
- буженина – 200 г
- сіль
- сирокопчений окіст – 100 г
- яйце – 2 шт.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Яловичину промити, нарізати невеликими шматками, покласти в чашу блендера. Додати шинку, бекон, половину буженини і подрібнити до утворення однорідного фаршу. Іншу буженину нарізати дрібними кубиками. Крок 2
Фісташки очистити від шкаралупи. У сотейнику закип'ятити воду, покласти горіхи, зменшити вогонь до мінімуму. Через хвилину горіхи обсушити і протерти руками між двома рушниками так, щоб відокремилася шкірка. Крок 3
Змішати фарш з нарізаною бужениною і яйцями, приправити сіллю і перцем. Влити херес, додати фісташки і перемішати. Крок 4
Прямокутну форму відповідного розміру застелити пергаментом так, щоб його краю звисали назовні. Перекласти підготовлену масу в форму, утрамбувати і щільно закрити краями пергаменту. Перев'язати шпагатом. Крок 5
Перекласти загорнутий в пергамент галантин в глибоку каструлю, влити підсолену теплу воду на половину висоти галантіна. Поставити на вогонь, довести до кипіння, прикрити кришкою і варити на повільному вогні 1,5 ч. Крок 6
Вийняти галантин з каструлі і укласти на блюдо. Зверху помістити невеликий вантаж (наповнену водою прямокутну форму). Після того як галантин охолоне, прибрати в холодильник. Перед подачею до столу нарізати скибочками.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!