Домашня лазіння з лаваша & mdash; спрощена варіація на знаменитого італійського блюда. Та й готується таке блюдо значно швидше! Приємно і те, що замість традиційних листів для лазаньї ми використовуємо звичайний тонкий лаваш, придбати який значно легше. У всьому іншому ж рецепт близький до класичної версії. У складі & mdash; м'ясний фарш з овочами і той самий молочний соус бешамель, завдяки якому домашня лазіння з лаваша виходить такою ніжною і соковитою, що багато хто просто закохуються в цей варіант і вносять його в розряд улюблених сімейних.
& nbsp;
Інгредієнти
- лаваш 3 листа
- нежирна свинина 800 г
- цибуля 3 шт.
- часник 4 зубчики
- томатна паста 3 ст.л.
- вода 100 мл
- помідори (невеликі) 5 шт.
- сир 200 г
- вершкове масло 50 г
- пшеничне борошно 3 ст.л.
- молоко 400 мл
- мелений мускатний горіх 2 ч.л.
- сіль за смаком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Підготувати свинину для лазаньї. М'ясо миємо й обсушуємо паперовим рушником. Потім нарізаємо великими шматками, щоб їх можна було пропустити через м'ясорубку. Крок 2
Пропускаємо нарізану свинину двічі через м'ясорубку у велику миску. Якщо фарш з першого разу вийшов досить дрібним, другий раз може і не знадобитися. Крок 3
Лук і часник для лазаньї чистимо і дрібно нарізаємо. У великій сковороді нагріваємо олію. Кладемо підготовлені овочі і смажимо, помішуючи лопаткою, близько 4 хвилин. Крок 4
Моєму помідори, нарізаємо їх невеликими кубиками. Коли цибуля стане м'яким, додаємо до нього нарізані помідори і томатну пасту, вливаємо воду і тушкуємо ще близько 7 хвилин, постійно помішуючи. Потім до овочів додаємо м'ясний фарш, солимо, ретельно перемішуємо всі інгредієнти і тушкуємо ще хвилин 20. Крок 5
Твердий сир для лазаньї натираємо на дрібній тертці або середньої, перетворюючи його в сирну крихту. Щоб він не прилипав до поверхні терки, змастіть її попередньо рослинною олією. Крок 6
Кладемо вершкове масло в каструлю і розтоплюємо його. Додаємо борошно і добре перемішуємо. Потім поступово вливаємо молоко, не перестаючи заважати, щоб не було грудок. Доводимо соус до кипіння, знімаємо з вогню, додаємо мелений мускатний горіх і сіль, перемішуємо. Крок 7
Лаваш розрізаємо на листи одного розміру. Розмір вибирається по дну форми, де буде запікатися лазіння. Дно форми змащуємо рослинним маслом і викладаємо два аркуша лаваша. Крок 8
Лаваш покриваємо тонким шаром приготованого раніше м'ясного фаршу і розрівнюємо його лопаткою. Кількість залежить від того, скільки шарів ви плануєте зробити. Крок 9
На фарш тонким шаром викладаємо молочний соус. Розподіляємо його по поверхні. Якщо соусу буде занадто мало, лазіння вийде сухуватою, тому його краще не шкодувати. Крок 10
Фарш з овочами і соусом накриваємо наступним листом лаваша, зверху укладаємо новий шар м'ясної начинки і соусу. В результаті маємо отримати чотири шари лазаньї. Останній шар соусу посипаємо натертим сиром. Крок 11
Запікаємо лазанью в розігрітій до 180 ° С духовці 25 хвилин. Виймаємо форму з лазаньєю і даємо охолонути протягом 10 хвилин. Розрізаємо на великі порційні шматки, розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл. Корисна порада
Щоб готову домашню лазанью з лаваша було легше ділити на порції, дайте їй охолонути протягом 10 хвилин після духовки. Після цього розріжте блюдо гострим ножем або спеціальним круглим ножем для піци.
До речі В начинку домашньої лазаньї з лаваша можна також додати дрібно нарізані шампіньйони і мелені сушені білі: блюдо придбає більш цікаву текстуру і незвичайний аромат.
& nbsp;
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!