Ароматний кислуватий гранатовий соус надає м'ясним биточки особливу чарівність.
Інгредієнти
- свинячо-яловичий фарш 400 г
- цибуля ріпчаста дрібний 1 шт.
- сіль 2 щіпка (і)
- перець чорний мелений 1 щіпка (і)
- борошно для обвалювання 2 ст.л.
- рослинне масло 3 ст.л.
- соус
- гранатовий сік 300 мл
- цукор 1 ч.л.
- червоне напівсолодке вино 50 мл
- крохмаль 1.5 ст.л.
- перець чорний мелений 0.25 ч.л.
- кориця мелена 0.25 ч.л.
- сіль 1 щіпка (і)
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Цибулю почистити, вимити, обсушити, дрібно нарізати. Додати в фарш нарізану цибулю, сіль і перець, добре перемішати. Крок 2
З фаршу сформувати круглі биточки. Крок 3
Биточки обваляти в борошні, зайве борошно струсити. Крок 4
У сковороді розігріти масло, викласти битки. Обсмажити їх спочатку з одного боку до рум'яної скоринки. Потім перевернути на іншу сторону і теж обсмажити до рум'яності. Накрити сковороду кришкою і тушкувати биточки під кришкою на повільному вогні 8 – 10 хв. Крок 5 Для соусу в гранатовий сік додати цукор, поставити на повільний вогонь і уварити на 1/3. Додати корицю, сіль, перець. У вині розмішати крохмаль і вилити, помішуючи, в соус. Довести до кипіння і зняти з вогню. Крок 6
Розкласти биточки по порціях, полити частиною соусу, прикрасити будь-якою зеленню за бажанням. Решта соус подати в соуснику. Биточки можна подавати з відвареним рисом, картопляним або іншим овочевим пюре і т. Д. Корисна порада
Для приготування биточків підійде будь-який м'ясний фарш.
Господині на заміткуВ ідеалі гранатовий соус потрібно готувати з свіжовичавленого гранатового соку . Але, якщо не вдалося купити гранат, підійде і консервований сік.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!