М'ЯСНІ БИТКИ з гранатовим соусом

Ароматний кислуватий гранатовий соус надає м'ясним биточки особливу чарівність.

Інгредієнти

  • свинячо-яловичий фарш 400 г
  • цибуля ріпчаста дрібний 1 шт.
  • сіль 2 щіпка (і)
  • перець чорний мелений 1 щіпка (і)
  • борошно для обвалювання 2 ст.л.
  • рослинне масло 3 ст.л.
  • соус
  • гранатовий сік 300 мл
  • цукор 1 ч.л.
  • червоне напівсолодке вино 50 мл
  • крохмаль 1.5 ст.л.
  • перець чорний мелений 0.25 ч.л.
  • кориця мелена 0.25 ч.л.
  • сіль 1 щіпка (і)

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Цибулю почистити, вимити, обсушити, дрібно нарізати. Додати в фарш нарізану цибулю, сіль і перець, добре перемішати. Крок 2

М'ЯСНІ БИТКИ з гранатовим соусом

З фаршу сформувати круглі биточки. Крок 3

М'ЯСНІ БИТКИ з гранатовим соусом

Биточки обваляти в борошні, зайве борошно струсити. Крок 4

М'ЯСНІ БИТКИ з гранатовим соусом

У сковороді розігріти масло, викласти битки. Обсмажити їх спочатку з одного боку до рум'яної скоринки. Потім перевернути на іншу сторону і теж обсмажити до рум'яності. Накрити сковороду кришкою і тушкувати биточки під кришкою на повільному вогні 8 – 10 хв. Крок 5 Для соусу в гранатовий сік додати цукор, поставити на повільний вогонь і уварити на 1/3. Додати корицю, сіль, перець. У вині розмішати крохмаль і вилити, помішуючи, в соус. Довести до кипіння і зняти з вогню. Крок 6

М'ЯСНІ БИТКИ з гранатовим соусом

Розкласти биточки по порціях, полити частиною соусу, прикрасити будь-якою зеленню за бажанням. Решта соус подати в соуснику. Биточки можна подавати з відвареним рисом, картопляним або іншим овочевим пюре і т. Д. Корисна порада

Для приготування биточків підійде будь-який м'ясний фарш.

Господині на замітку

В ідеалі гранатовий соус потрібно готувати з свіжовичавленого гранатового соку . Але, якщо не вдалося купити гранат, підійде і консервований сік.

0/5 (0 Reviews)