Будь-які банки для ваших домашніх заготовок можна стерилізувати в мікрохвильовій печі: налийте в банки приблизно по півсклянки води і поставте в мікрохвильовку на повну потужність на 3 & ndash; 4 хв. Вода буде кипіти і, перебуваючи в закритому об'ємі, рівномірно вб'є всі непотрібні бактерії. Потім переверніть банки, висушіть і використовуйте для консервування.
Інгредієнти
- 2,2 кг м'якоті свинячої лопатки, або окосту з жирком, або шийки
- 5 дуже свіжих лаврових листочків
- 4 ч. л. нейодованої солі
- 2 ст. л. суміші перців горошком
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Наріжте м'ясо шматочками по 5 см. Жир можна нарізати досить дрібно. Приправте м'ясо сіллю, посипте перцем і ретельно перемішайте. Крок 2 В 5 чистих півлітрових банок з загвинчується (це дуже важливо!) Кришкою покладіть по лавровому листочку і розподіліть м'ясо. Воно повинно заповнити банки не до самого верху – залиште 2 см вільними. Крок 3 Закрийте банки кришками, не дуже сильно загвинчуючи. Поставте на дно скороварки грати, на неї – банки. Залийте холодною водою по «плічка» і повністю закрийте скороварку. Крок 4 Поставте скороварку на сильний вогонь. Як тільки клапан почне випускати пар, переставте скороварку на мінімальний вогонь, готуйте 1 год 45 хв. Вимкніть вогонь і остудіть скороварку з банками. Тушонка зберігається рік.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!